Baltával rontott a házba egy baranyai betörő, lecsukták

2019. július 05. péntek 13:46

Baltával rontott a házba egy baranyai betörő, lecsukták

A Pécsi Járásbíróság pénteken egy hónapra elrendelte egy férfi letartóztatását, aki a gyanú szerint betört egy kozármislenyi házba. 

 

 

A rendelkezésére álló adatok szerint a férfi június 26. napján 7.30 és 16.30 óra közötti időben az ajtó felfeszítésével behatolt a feljelentő kozármislenyi családi házába, ott kutatott, majd magával vitt egy laptopot, tabletet, pendrive-ot, eozin szobrot és vázákat, ékszereket, karórákat, valamint egy üveg unicumot és egy üveg whiskyt, továbbá 8.000 forint készpénzt.

A gyanúsított a fenti cselekménnyel összesen 450.000 forint lopási és 50.000 forint rongálási kárt okozott.

A bűncselekmény elkövetésekor használt eszközöket - 2 db baltát - a gyanúsított és társa elrejtették, egy emésztőgödörbe dobták.

A gyanúsításban szereplő cselekményt a büntetett előéletű terhelt az ellene más bűncselekmények elkövetése miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

A gyanúsított jövedelmi-vagyoni viszonyaira és a vele szemben folyamatban lévő büntetőeljárásokra figyelemmel szabadlábon hagyása esetén a bűnismétlés veszélyére lehet következtetni, továbbá a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközök elrejtésével már megpróbálta meghiúsítani a bizonyítást, és szabadlábon hagyása esetén ennek veszélye továbbra is fennállna. Mindezen indokok alapján az elsőfokú bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatását.

A bíróság végzése végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék