Baleseti helyzeteket szimuláltak az Expo Centerben

2019. április 12. péntek 18:45

Baleseti helyzeteket szimuláltak az Expo Centerben

A Baranya Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a társszervek közreműködésével közlekedési baleseti szimulációt rendezett pénteken délelőtt Pécsett, az Expo Centerben. 

 

 

Elsősorban középiskolás diákokat vártak a szervezők a „Megéri megélni?" elnevezésű rendezvényre, ahol a baleset helyszínén szolgálatot teljesítő szervek összehangolt munkáját mutatták be a társzervek közreműködésével.

A rendezvényt a Baranya Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára nyitotta meg, aki elmondta, hogy a baleseti szimuláción keresztül a középiskolás korosztályt leginkább érintő közlekedési magatartásokra szeretnék felhívni a figyelmet. A tanulók a balesetet előidéző és az azt követő események láncolatát, valamint az intézkedő szervek munkáját láthatták közvetlen közelről, pontosan úgy, ahogy az egy valós baleset esetén is történik.

A szimulált baleset ráirányította a fiatalok figyelmét a sebességtúllépés, az ittas vezetés következményeire, a biztonsági öv viselésének fontosságára, valamint arra, hogy egy meggondolatlan döntés akár életekbe is kerülhet.

A baleseti szimuláción kívül az érdeklődők megtekinthették a közreműködők standjait is, ahol többek között baleset-megelőzési ismeretekkel gazdagodhattak, megismerkedhettek a stabil oldalfektetés, és az újraélesztés menetével, valamint kipróbálhatták a biztonsági öv szimulátort is.

Forrás: BMRFK