Az MSZP mohácsi jelöltje eldöntötte, nem lép vissza, indul a polgármesterválasztáson

2019. október 08. kedd 09:55

Az MSZP mohácsi jelöltje eldöntötte, nem lép vissza, indul a polgármesterválasztáson

Helytelen lépés lenne azokkal szemben, akik támogatták az indulását, ezért nem lép vissza, indul a polgármesterválasztáson, jelentette ki az egyik kereskedelmi televízió hírműsorában Csorbai Ferenc, az MSZP mohácsi polgármesterjelöltje. A Fidesz Mohácsi Szervezete már korábban bejelentette, az emberek akaratának kinyilvánítása és érvényesítése érdekében aláírásgyűjtést kezd. 

 

 

Hétfőn este az egyik kereskedelmi csatorna hírműsorában azt nyilatkozta Csorbai Ferenc, a szocialisták mohácsi polgármesterjelöltje, eldöntötte, nem lép vissza, így - Szekó József tragikus halála után egyedül aspiránsként - indul a vasárnap esedékes választáson.

Hozzátette, azért nem lép vissza, mert az helytelen lenne azokkal szemben, akik támogatták az indulását.

Mindez azt jelenti, hogy - amennyiben nem gondolja meg magát a következő napokban - biztosan Csorbai Ferenc lesz Mohács polgármestere, hiszen győzelméhez - ellenfél hiányában - ad abszurdum elegendő egyetlen érvényes szavazat is.

A szocialisták jelöltje hétfőn este a párt mohácsi szervezetének közösségi oldalán is közzétett egyébként egy írást, amelyben szintén megerősítette indulási szándékát.
Ebben többek között szerepel, hogy „a nyilvánosság előtt vállalom, hogy amennyiben a választópolgárok nem tartanak méltónak, ha nem kapok kellő felhatalmazást, le fogok mondani. A képviselő-testület hat hónap múlva kezdeményezheti leghamarabb feloszlatását, de nekem nem célom felesleges adminisztratív terheket róni a városra. Ha nem tudom elnyerni a mohácsi polgárok és a képviselők többségének bizalmát, az fél év alatt kiderül, ebben az esetben pedig a város és családom jól felfogott érdekében is távozom a tisztségből, Mohács pedig új polgármestert választhat magának úgy, hogy közben a képviselő-testület a helyén marad és szeretett városunk kis időre sem lesz gazdátlan."

Ugyanakkor az írásból az nem derül ki, mit ért "kellő felhatalmazáson", hány rá leadott voksot jelent ez a gyakorlatban. 

 

Mindeközben a Fidesz Mohácsi szervezete bejelentette, az emberek akaratának kinyilvánítása és érvényesítése érdekében aláírásgyűjtést kezd, hogy a mohácsi polgárok eddig eljuttatott kérésüket, igényüket, szándékukat írásban is megerősíthessék a teljes nyilvánosság és a választáson indulni szándékozó jelölt, jelöltek felé.

Ennek részleteiről hamarosan tájékoztatják a nyilvánosságot.

Az MSZP mohácsi polgármester-jelöltjét, Csorbai Ferencet több alkalommal is kerestük az elmúlt napokban, azonban mindeddig nem tudtuk elérni.

EQM