Az MSZP elnökhelyettese szerint a párt mohácsi szervezete dönt az esetleges visszalépésről

2019. október 02. szerda 13:56

Az MSZP elnökhelyettese szerint a párt mohácsi szervezete dönt az esetleges visszalépésről

Szakács László, a Magyar Szocialista Párt elnökhelyettese lapunk érdeklődésére azt mondta, Szekó József tragikus halálát követően a párt mohácsi szervezetének, illetve polgármesterjelöltének kell határoznia arról, visszalépnek-e a választástól. A döntést  Szekó József temetését követően hozzák nyilvánosságra. 


 

Szerdán Pécsett a Széchenyi téren a Megyeháza előtt Szakács László, az MSZP elnökhelyettese,  Gonda Tibor, dr. Barbarics Ildikó, Zádori Tivadar, Maretics József az MSZP Baranya megyei listavezetői tartottak sajtótájékoztatót a megyei közgyűlést és Baranyát illető terveikről.

Az alkalmat megragadva arról kérdeztük Szakács Lászlót, az MSZP elnökhelyettesét, mi a pártja hivatalos álláspontja a mohácsi polgármester-jelöltjük esetleges visszalépésével kapcsolatosan. (Amint az ismert, Szekó József halálát követően a nemzeti oldalnak már nincs lehetősége új jelöltet állítani helyette, így az MSZP aspiránsa, Csorbai Ferenc - amennyiben nem lép vissza - biztosan megnyeri a választást, s így ő lesz Mohács polgármestere.) 

- Először is szeretném részvétemet nyilvánítani polgármester úr tragikus halálát követően a családjának, barátainak, támogatóinak. Erre nem lehet felkészülni. Azt gondolom, az a helyes, ha ilyenkor a helyiekre, az MSZP mohácsi csoportjára és a polgármester-jelöltre bízzuk a döntést. Ők látják a legjobban, mi Mohács érdeke, s ezt a döntést ők meg is fogják hozni.

- Erkölcsi szempontokat figyelembe véve mi a véleménye, mi a helyes döntés?

- Nem látom értelmét a politikai és az érzelmi részek összekeverésének. Nyilvánvalóan mindenki megrendüléssel fogadta a hírt, részvéttel gondol Szekó Józsefre. Az egy másik kérdés, amikor politikailag azt kell megalapozni, mi Mohács város érdeke. Ezt, ahogy mondtam, a helyiek tudják a legjobban, én nem szeretném őket innen befolyásolni.

Szakács László hozzátette, a döntést Szekó József szombati temetése után jelentik be.

(Mindennek némiképp ellentmondóan Nyakó István, az MSZP szóvivője korábban kijelentette, jelöltjük nem lép vissza.)

A sajtótájékoztató további résztvevőit is kértük, mondják el álláspontjukat, erről azonban nem kívántak nyilatkozni.

Az MSZP mohácsi polgármester-jelöltjét, Csorbai Ferencet több alkalommal is kerestük az elmúlt napokban, azonban nem tudtuk elérni. 

 


M. B.