Az intenzív osztályon is felfüggesztették a betegek fogadását a Mohácsi Kórházban

2020. október 21. szerda 13:50

Az intenzív osztályon is felfüggesztették a betegek fogadását a Mohácsi Kórházban

Amint arról beszámoltunk , orvosok, ápolók és betegek is megfertőződtek a Mohácsi Kórházban, ezért a Belgyógyászati Osztályon nem tudnak betegeket fogadni. A kórház újabb közlése szerint a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Osztályán is a koronavírus miatt kerültek szakdolgozók karanténba, így az újonnan érkező betegek felvételét ideiglenesen felfüggesztették.

 

A kórház közleménye szerint az intenzív ellátást igénylő betegek a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kijelölt intézménybe veszik fel.

A Belgyógyászati Osztály felvételi zárlatának feloldása folyamatban van, előre láthatóan hétfőtől tudják fogadni a betegeket.

A többi osztályon a betegfelvétel zavartalanul működik.

A járóbeteg szakrendelések előjegyzés alapján, előre egyeztetett időpontban fogadják a betegeket.

A táv-gyógyszerfelírásra és távkonzultációra továbbra is van lehetőség, ami azt jelenti, hogy az ellátás sajátosságait és orvosszakmai indokoltságát figyelembe véve lehet a beteg távollétében előszűrést végezni, diagnózist vagy terápiás javaslatot felállítani, gyógyszert rendelni.

A telefonos konzultáció során lelet készül, amit az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben (EESZT) rögzítenek és ügyfélkapun keresztül elérhető.


 

M. B.