Az időjárás miatt nem indul gyalogos zarándoklat Bátára

2022. szeptember 16. péntek 16:21

Az időjárás miatt nem indul gyalogos zarándoklat Bátára
A Pécsi Egyházmegyei Hivatal a szélsőséges, kedvezőtlen időjárás előrejelzés miatt szeptember 17-én, a bátai Szent Vér kegyhelyre szervezett gyalogos zarándoklat eredeti programját - a zarándokok testi épségét, illetve a tömegrendezvényekre vonatkozó előírásokat szem előtt tartva - módosítja. Az eredetileg mohácsi és bátaszéki helyszínekről tervezett közös indulás, illetve a menetkíséréssel egybekötött gyalogos-, illetve kerékpáros zarándoklat nem kerül megtartásra, azonban a Szent Vér kegyhelyre szervezett programokra - szentmise, szentségimádás, kiállításmegnyitó - sor kerül.

 

 

A liturgikus program 12.15 órától szentségimádással kezdődik a bátai kegyhelyen, majd 14.00 órakor az Ars Sacra Fesztivál ünnepélyes megnyitójára várják az érdeklődőket, ahol kiállítás nyílik irodalmi betéttel „Nyisd meg, Uram, szent ajtódat" címmel.

Az ünnepi szentmisét 15.00 órai kezdettel Mayer Mihály nyugalmazott püspök celebrálja az egyházmegye papjaival.

A plébániákról autóbusszal, illetve személygépkocsival induló csoportokat, illetve az egyénileg érkező Testvéreket nagy szeretettel és örömmel várjuk. Személyautók számára parkolási lehetőség a településen az Árvíz utcában, a Sík Sándor utcában, illetve a Rákóczi utcában lesz, az autóbuszokról történő le- és felszállás a kijelölt parkolókban biztosított.

Amennyiben személyautóval, autóbusszal beteg, vagy idős ember érkezik, a Hunyadi út - Fő utca kereszteződésénél található Információs ponttól szállítják fel őket a templomhoz. Tisztelettel kérjük azokat az időseket és betegeket, akik nem tudnak gyalogosan felmenni a bátai templomhoz, jelezzék az Információs pontnál, hogy segítséget kérnek. A parkolást polgárőrök irányítják.

A korábbi évekkel ellentétben idén nem lesz lehetőség az egyházmegye által szervezett buszjáratokon Pécsre utazni. A hazautazás egyénileg, a plébániák, zarándokcsoportok saját szervezésében, illetve a Volánbusz Zrt. menetrendszerinti járataival lehetséges.

A zarándoklaton mindenki kizárólag a saját felelősségére vehet részt. A szervezők kérik, hogy az időjárásnak megfelelő öltözetről, vízhatlan ruházatról, továbbá kellő mennyiségű folyadékról, valamint igény szerinti hideg élelemről mindenki saját maga számára gondoskodni szíveskedjen. A helyszínen orvosi ügyelet biztosított.

A Pécsi Egyházmegye Püspöki Hivatala a hívek megértését kéri.

 




 

Forrás: Pécsi Egyházmegye