Az az újság, hogy szinte már nem is újság: megint migránsokat fogtak, most Szajknál

2017. november 16. csütörtök 09:47

Az az újság, hogy szinte már nem is újság: megint migránsokat fogtak, most Szajknál

Csütörtökre virradó éjszaka, a sztráda szajki pihenőhelyénél tíz, magát pakisztáninak mondó migránst kaptak el a rendőrök. Elfogtak egy feltételezett embercsempészt is.

 

A rendőrség tájékoztatása szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai tettek bejelentést náluk szerdán késő este arról, hogy az M60-as autópálya Szajki pihenőjében ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsit, amelyben utasként tíz migráns tartózkodott.

A Baranya megyei rendőrök megállapították, hogy a 35 éves szerb sofőr jogellenesen akarta külföldre juttatni a migránsokat. A férfiakból álló csoport tagjai pakisztáni állampolgároknak vallották magukat. A migránsok nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, továbbá sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A rendőrök a járművet lefoglalták, a szerb férfit elfogták és előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A tíz illegális bevándorlót a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Képünk illusztráció.

 

Forrás: BMRFK - EQM