Az állatkertben is gyűjtöttek az iskolakezdés alkalmából

2019. szeptember 04. szerda 19:45

Az állatkertben is gyűjtöttek az iskolakezdés alkalmából

Sikeresen zárult a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász és a Pécsi Állatkert közös adománygyűjtő akciója, az iskolakezdés alkalmából. 

 

 

A Legyen öröm az iskolakezdés Országos Karitász programhoz kapcsolódva, Pécsett összefogott a két szervezet, hogy rászoruló családok számára könnyíthessék meg a tanévkezdést. Az Állatkertben felállított gyűjtőpontokon tanszereket, iskolatáskát, tolltartót és füzeteket gyűjtöttek a nehéz sorsú gyermekeknek.

A Pécsi Állatkert számára nem csak az fontos, hogy turisztikai és oktatási központként üzemeljen, hanem közel áll hozzájuk a segítségnyújtás és a rászoruló gyermekekre való figyelés, élményszerzés.

Mind a két szervezet számára fontos a segítségnyújtás, s idén már második alkalommal mutatták meg az összefogás erejét adománygyűjtő akció keretein belül. A kezdeményezés 2019. augusztus 17-től 31-ig zajlott az Állatkert aulájában, azonban a Karitász Központjába is érkeztek jó szándékú emberek adományai.

A gyűjtés során új és jó állapotú használt iskolaszereket vártak, hogy szeptemberben boldogan, felkészülve kezdhessék a tanévet a hátrányos helyzetű gyermekek is.

A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász az év minden napján végzi segítő tevékenységét és szeretetszolgálatát, azonban bizonyos időszakokhoz kötődve akciókat is szervez, ilyen a tanévkezdéshez köthető, Legyen öröm az iskolakezdés program is.

A Katolikus Karitász segélyakciójának célja, hogy országos összefogás keretében mintegy 6000 gyermeknek segíthessenek a tanév első napjaiban. Az akciójával nem csupán az eszközök beszerzését segíti a Karitász, de az önkéntesek jelenlétével az egész tanév során biztonságot nyújtanak a családoknak és segítik őket a mindennapi terhek könnyítésében.

A gyűjtésnek a Pécsi Állatkert adott otthont, míg az adományok kiosztását a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász szervezte meg. Az összegyűlt adományokat a pécsi Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola diákjai kapták meg, amelyek átadására a tanévkezdés első napján került sor.

A szervezők ezúton is köszönik mind az előző akcióban való részvételt, mind a mostani segítséget, hogy minden gyermek számára öröm lehetett az iskolakezdés.

Forrás: Pécsi Egyházmegye