Avar- és szemétegetők adtak munkát a tűzoltóknak

2019. február 19. kedd 16:08

Avar- és szemétegetők adtak munkát a tűzoltóknak

Hétfőn négy esetben is azért vonultak a megye tűzoltói, mert avar-, gaz-, vagy éppen szemétégetés következtében - elsősorban emberi figyelmetlenség miatt - nagyobb területekre is kiterjedt a tűz. 

 

 

Hosszúhetény- Kisújbánya településen területtisztítási munkálatokat végezetek, közben több kupacban égették a gazt. A hirtelen feltámadt szél a pernyét elvitte, és emiatt a környező avar-cserjés több helyen meggyulladt. A komlói hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre és egy sugárral, valamint kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. A tűz nem károsított semmit, csak a vegetáció sérült 100-150 négyzetméter területen.


Gordisán a kertek végében lévő füves cserjés részen keletkezett tűz, és terjedt át hozzávetőlegesen hat hektár területre. A siklósi tűzoltók kiérkezésekor egy részen égett még a tűz, illetve több fűzfa tönk és tuskó izzott. A tűzoltók kéziszerszámokkal és egy sugárral avatkoztak be. Az eset során személyi sérülés nem történt, a tűz nem veszélyeztett semmit.


Kisvaszar településen kettőszáz négyzetméter összefüggő területen gaz, sás, avar égett. A komlói tűzoltók a még égő-izzó részeket átforgatták és egy sugár segítségével a tüzet eloltották. A területet megvizsgálva jól látható volt, hogy a terület leégését a gondatlanul otthagyott - főként háztartási hulladékból álló - kupacok okozták. A tűzben komolyabb kár nem keletkezett, csak a vegetáció sérült. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Mohácson egy családi ház udvarán szemetet égettek, ami az udvarban található további szemétkupacokat, és így a szomszédos területet, ingatlanokat is veszélyeztette. Az égető felszólításra a tüzet eloltotta, a tűzoltók az utómunkálatokat kéziszerszámokkal elvégezték.

Forrás: Katasztrófavédelem