Autókon vezette le a feszkót egy pécsi férfi

2022. szeptember 26. hétfő 08:56

Autókon vezette le a feszkót egy pécsi férfi

A Pécsi Törvényszék mint másodfokú bíróság a napokban tartott nyilvános ülésen a Pécsi Járásbíróság 2022. február 8-án kelt elsőfokú ítéletét lényegében helybenhagyta: a vádlottat közlekedés biztonsága elleni bűntett és nyolc rendbeli kisebb kárt okozó rongálás vétsége - melyből egy rendbeli kísérlet - miatt, mint a vagyon elleni bűncselekmények vonatkozásában különös visszaesőt, halmazati büntetésül kettő év börtönre - melynek végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztette - és 300.000 pénzbüntetésre ítélte. A bíróság megállapította, hogy a vádlott pártfogó felügyelet alatt áll. 

 

 

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott férfi 2018. január 17. napját megelőzően - ismeretlen időpontban - egy komlói parkolóban beleöntött kb. fél kg kristálycukrot a korábbi élettársa tulajdonát képező személygépkocsi üzemanyagtankjába.

A cselekmény eredményeként 2018. január 17. napján, amikor a sértett nő a gépkocsival közlekedett, a jármű üzemanyag-ellátó rendszere meghibásodott, a gépkocsi motorja üzemképtelenné vált, így a jármű az úton megállt.

A vádlott cselekményével veszélyeztette a sértett testi épségét. Az üzemanyagrendszer javítása és tisztítása kapcsán a sértettnek 52.000 forint kára keletkezett.

A vádlott 2017. december 28. napján 20 óra és 2017. december 29. napján 8 óra közötti, közelebbről meg nem határozható időpontban egy pécsi parkolóban maró anyaggal, kromofággal leöntött hét személygépkocsit, ezzel összesen 1.151.938 forint kárt okozva, amely nem térült meg.

Az ítélet jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék