Átadták az orfűi stégkápolnát, ahol az első párt is összeadták - VIDEÓ!

2019. július 19. péntek 09:12

Átadták az orfűi stégkápolnát, ahol az első párt is összeadták - VIDEÓ!

Csütörtökön adták át a PTE hallgatói, Kósa Balázs és Kovács Péter által tervezett, a Pécsi-tónál felépített, egyedi tervezésű építményt. Az eseményen egyben az első pár is egybekelt, a hangulat varázslatos volt.  

 

Csütörtökön késő délután, pontban hat órakor kezdődött a PTE Műszaki és Informatikai Kar 2018-ban a Pécsi-tónál felépített, egyedi tervezésű építményének átadója, melyen - rendhagyó módon - egy esküvői ceremóniára is sor került. Az átadón köszöntőt mondott dr. Gábriel Róbert, általános, tudományos és innovációs rektorhelyettes, dr. Medvegy Gabriella, a Műszaki és Informatikai Kar dékánja és Füziné Kajdy Zita, Orfű polgármestere.


- Azért gyűltünk össze a mai napon, hogy egy olyan helyszínt adjunk át ebben a gyönyörű környezetben, amely híven tükrözi az ember, az épített környezet és a természet egységét. Gyakorlatilag egy fiatal oktatói, doktorandusz hallgatói kezdeményezésről van szó, amely egy ilyen csodálatos objektumot eredményezett számunkra - fogalmazott dr. Gábriel Róbert, általános, tudományos és innovációs rektorhelyettes.

Dr. Medvegy Gabriella, a Műszaki és Informatikai Kar dékánja elmondta, hogy a Pécsi Tudományegyetemnek kiváló építészhallgatói vannak, rengeteg ötlettel és tervvel, s ezt bizonyítja is a mostani esemény, hiszen eljutottak odáig a tervezők, hogy egy szép alapelemekből épített objektum fölé az ég borul, alatta a víz van, a háttere egy végtelen felület, körülötte pedig olyan vertikális elemek vannak, mint például a nádas. Sikerült létrehozni egy fantasztikus, szakrális helyszínt hallgatói ambíciókból.

Kajdy Zita, Orfű polgármestere arról beszélt az összegyűlteknek, hogy Orfű számára a stégkápolna létrejötte hatalmas öröm. A község egy nyugalmat árasztó hely, s a NEST-FÉSZEK még különlegesebbé teszi a környezetet. Végül a polgármester köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik hozzájárultak a Fészek megszületéséhez.

A beszédek után megkezdődött a várva várt ceremónia, amelynek során két volt PTE-s hallgató kelt egybe. Az ifjú pár csodálatos környezetben esküdhetett a kivételes napon, a részvevők közül többen spirituálisnak írták le a hangulatot. Az eseményt lapunk munkatársa videóban is megörökítette, amelyet Ön is végig nézhet:






 

A PTE NEST-FÉSZEK megfelelő helyszíne lehet rendezvényeknek, de különleges atmoszférájából következően tökéletes miliőt biztosít további esküvői ceremóniák megtartására is. A fiatal pár - akiknek a PTE Kutatás- és Innovációfejlesztési Főosztálya nászajándékként megszervezte az eseményt - régóta kereste a legmegfelelőbb helyszínt életük nagy pillanatához, végül a tó fölé emelkedő, természeti környezetbe illeszkedő, szakrális térben találták meg mindazt, ami számukra a tökéletességet biztosítja.


Pauska P. - Fotó: Dittrich Éva