Átadták a baranyai Prima Díjakat, és az Év Vállalkozója elismeréseket

2018. október 20. szombat 18:14

Átadták a baranyai Prima Díjakat, és az Év Vállalkozója elismeréseket

A Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) Baranya Megyei Szervezete korábbi elhatározását folytatva, mely szerint a területi Prima Díjátadó gálákat a megye, Pécsen kívüli jelentősebb városaiban rendezi meg, idén Pénteken, Szigetváron, a Vigadóban. A megyei Prima Díjak mellett átadták az Év Vállalkozója elismeréseket is. 

 


A díjátadó gálán Tímár Lajos, Baranya megyei elnök  - utalva a tavasszal elhunyt Demján Sándor gondolataira - hangsúlyozta, a területi Prima Díjazottaknak és Év Vállalkozóinak elismerése azért is figyelemreméltó, mert azokat a helyi vállalkozások adományozzák a helyei vállalkozásoknak, valamint a tudomány, a művészetek, a kultúra, az oktatás kiemelkedő szereplőine 

Idén is hárman részesültek Prima Díjban: a Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar, Hábel János író, kutató, a Lenau Ház korábbi vezetője, valamint Megyimóreczné Schmidt Ildikó zenetanár, több, neves tehetség, Boros Misi oktatója.

Az idei évben alapított Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjjal pedig a VOSZ Baranya Megyei Szervezete a Pécsi Püspökség turizmusfejlesztési munkáját ismerte el.


Év Vállalkozója Díjak

Az eseményen adták át hagyományosa az Év Vállalkozója elismeréseket is. 

Idén a VOSZ Baranya megyei elnöksége ezzel a díjjal tüntette ki a mindszentgodiasi CAADEX Kft. ügyvezetőjét, Szanyi Gábort, a hoboli székhelyű Pap és Papp Kft. ügyvezetőjét Papp Imrét, valamint Teleky Zoltánt, a bólyi Kiskastély étterem üzemeltetőjét.

A VOSZ megyei szervezete ezek mellett országos Év Vállalkozója Díjra jelölte Biros Leventét, az Onlinemárkabolt Magyarország Kft. ügyvezető igazgatóját, valamint Marczi Gábort, a Gant Pécsi Kesztyű Kft. ügyvezetőjét.


Országos Év Vállalkozója elismerésben részesültek:


Biros Levente
Vidéki cukrászból lett cégvezető. A válságban tönkre ment, de a mínusz negyven millióból egy szemléletváltással felállt, majd egy közel három milliárdos árbevételű, pécsi székhelyű online céget épített fel - írja Biros Leventéről a Kosárérték.hu.
Az onlineMárkabolt ma már az ország legnagyobb háztartásigép webáruháza. Magyarországon minden 10. neten eladott mosógépet náluk vásárolják. Víziója a „Mindig Többet Adni" a munkatársaknak, vevőknek, partnereknek, családnak, az országnak. Az újrakezdésről szerzett tapasztalatait szemléletváltó mentorprogramja keretében, egyfajta küldetésként, ingyen adja át a megrekedt, kitörni vágyó cégvezető társainak.


Marczi Gábor
A több, mint másfél évszázados pécsi kesztyű történetében már komoly dolog kitűnni Ebbe a történetbe írta be magát Marczi Gábor is. Pl. az alapító, Hamerli János indításként 33 évig volt felelős cégvezető. Marczi Gábor már ezüstérmes az örökranglistán: 25 éve vezeti a családi vállalkozásukban cégüket. Figyelembe véve az iparág jelenkori taktikai lépéseit, különösen kiemelkedő teljesítmény. Másrészről Déri János a Hunor marketingese a siklósi várban tudta megnyitni a pécsi kesztyű múzeumot. Marczi Gábor tavaly Pécs belvárosában a Janus Pannonius Múzeummal együttműködve, de saját kockázatára nyitotta újra. Különösen örömteli, hogy a gyűjteményt sikerült jelentősen kibővítenie és olyan látogató központtá fejlesztenie, ahol a múzeumi kiállítások mellett működés közben lehet megnézni a kesztyűgyárat. Sőt Pécsi Kesztyű Klaszter elnökként elérte, hogy az egymással versengő felek összefogásával, Pécs legszebb üzletének minősített Pécsi Kesztyű Márkaboltban, 5 pécsi kesztyűmanufaktúra kínálatából lehet a vásárolni.

Forrás: VOSZ Baranya Megyei Szervezete