Apa és fia akciózott: szétvertek egy szentlőrinci bárt, a fiú bottal okozott sérülést

2018. október 12. péntek 10:05

Apa és fia akciózott: szétvertek egy szentlőrinci bárt, a fiú bottal okozott sérülést

A Pécsi Törvényszék csütörtökön kihirdetett ítéletével egy fiatalkorú fiút életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt 9 hónap fiatalkorúak fogháza büntetésre ítélte, melynek végrehajtását két évi próbaidőre felfüggesztette.   

 

A másodrendű vádlottat társtettesként elkövetett garázdaság bűntette miatt 150.000 forint, míg a harmadrendű vádlottat szintén társtettesként elkövetett garázdaság bűntette miatt 240.000 forint pénzbüntetésre ítélte és kötelezte a vádlottakat - felróhatóságuk arányában - 210.758 forint bűnügyi költség megfizetésére.

A fiatalkorú elsőrendű vádlott fiú a másodrendű vádlott fia, és a cselekmény időpontjában olyan kóros lelkiállapotban volt, mely enyhe fokban korlátozta a terhére rótt cselekmény következményeinek felismerésében.

2017. május 7-én a sértett férfi és társasága egy szentlőrinci bárban tartózkodtak, majd hajnali 3 óra körül távoztak onnan. Ekkor - a bár előtt ittas állapotban tartózkodó elsőrendű, fiatalkorú vádlott - egy, a társaságban tartózkodó lány kezét megfogta azzal, hogy maradjon még. A társaság egyik férfi tagja felszólította a fiatalkorú vádlottat, hogy engedje el a lányt, aki emiatt indulatos lett, és veréssel fenyegetőzött.

A férfi ezzel nem foglalkozott, tovább indult, de az elsőrendű vádlott ekkor a nyakán megütötte.

Ezután érkezett a másodrendű vádlott a bárhoz, aki megnyugtatta a fiát.

A társaság egy másik nőtagja ekkorra hívta a rendőrséget, azonban kiérkezésükkor az elsőrendű vádlottat nem találták a helyszínen, ezért eltávoztak.

Rövid idő múlva a harmadrendű vádlott férfi felszólította a másodrendű vádlottat, hogy ittas fiát - az elsőrendű vádlottat - vigye el a szórakozóhelyről, majd a bár elé ment cigarettázni, ahol az elsőrendű vádlott egy bottal támadt rá, a bal karját és vállát ütötte meg. 

A másodrendű vádlott ekkor a harmadrendű vádlottal szóváltásba keveredett, dulakodni kezdtek. 

A dulakodást észlelte és abba bekapcsolódott egy másik sértett férfi is, akit az elsőrendű vádlott egy alkalommal, ököllel arcon ütött, majd a másodrendű vádlott is bekapcsolódott a verekedésbe.

A sértett a földre került, akit az elsőrendű vádlott fejbe rúgott, a másodrendű vádlott pedig a harmadrendűt támadta meg. A dulakodás során, a bárban az elkövetők székeket, esernyőtartót dobáltak, a másodrendű vádlott pedig egy székkel a sértett fejére ütött, illetve az elsőrendű vádlott is bekapcsolódott az apja oldalán a harmadrendű vádlott bántalmazásába, akit egy ruhafogassal a fején megütött.

Az elsőrendű vádlott a sértettet egy bottal fejbe is ütötte, ami ellen a sértett úgy védekezett, hogy a kezeit a feje fölé emelte.

Ezt követően az elsőrendű vádlott a bárból eltávozott, majd rövid idő múlva oda visszatért és a sértettet a bottal ismét fejbe ütötte.

A verekedésnek az vetett véget, hogy egy vendégként a bárban tartózkodó nő rendőrt hívott.

Az elsőrendű vádlott által a sértett férfinek - a bottal fejére mért ütések által - okozott sérülés súlyosabb, életveszélyes eredményének elmaradása a véletlennek, illetve annak köszönhető, hogy a sértett feje fölé emelt karjaival az ütést tompította.

Az első és másodrendű vádlottak és a további sértettek a verekedés során nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedtek.

Forrás: Pécsi Törvényszék - Fotó: Pixabay