Alpolgármestert választatna Mohács jelenlegi polgármestere, a Fidesz-KDNP nélkül viszont nem fog menni

2019. november 13. szerda 11:40

Alpolgármestert választatna Mohács jelenlegi polgármestere, a Fidesz-KDNP nélkül viszont nem fog menni

Mindeddig nem kezdeményezett tárgyalásokat a leendő alpolgármester(ek) személyéről, a bizottsági helyek elosztásáról az MSZP-s Csorbai Ferenc, Mohács jelenlegi polgármestere a város képviselő-testületében elsöprő többséget alkotól Fidesz-KDNP-vel. A jövő csütörtökön esedékes testületi ülésen ugyanakkor ezekről a kérdésekről már döntést is hozatna. Pávkovics Gábor, a Fidesz mohácsi szervezetének elnöke megdöbbentőnek tartja az egyeztetés elmaradását. 

 

 

A mohácsi képviselő-testület jövő csütörtökön esedékes ülésén a napirendi pontok között szerepel az alpolgármester, a bizottsági tagok megválasztása, valamint a szervezeti és működés szabályzat módosítása. Utóbbi vélhetően tartalmazza majd a bizottsági szerkezet kialakítását, vagyis azt, hogy hány ilyen testületet állítanak fel, s azokban hány belsős (tehát a képviselő-testület tagjai közül kikerülő), s hány külsős tag dolgozhat.


Csorbai Ferenc, Mohács jelenlegi, szocialista polgármestere mindezekről a kérdésekről azonban egyelőre semmilyen egyeztetést nem folytatott a Fidesz-KDNP-vel, holott a mohácsi városházi matek roppant egyszerű: a nemzeti oldal képviselőinek támogatása nélkül semmilyen érdemi döntést nem tud keresztülvinni a képviselő-testületben.


Emlékeztetőül: a 15 ezer választásra jogosult mohácsi közül mindössze 1867 lakos támogatta az egyedüliként induló szocialista polgámesterjelöltet, míg 4076 ember - feltételezhetően tiltakozását kifejezve - érvénytelen szavazólapot dobott be az urnába.

Mohácson totális győzelmet aratott a Fidesz-KDNP, a pártszövetség jelöltjei mind a nyolc egyéni választókerületben nyerni tudtak, méghozzá nagyon fölényesen, hetven százalék feletti szavazataránnyal.

Kompenzációs listáról az MSZP kettő, a DK egy képviselőt küldhet a testületbe.

- Megdöbbentőnek tartom, hogy mindeddig nem kezdeményezett tárgyalásokat Csorbai Ferenc - nyilatkozta lapunknak Pávkovics Gábor, a Fidesz mohácsi csoportjának vezetője, önkormányzati képviselő. - A magunk részéről azon az állásponton vagyunk, hogy a választás eredményének ismeretében az alpolgármestert és a három bizottsági elnököt is a Fidesz-KDNP jelölése alapján kell megválasztania a testületnek. Továbbra is várjuk Csorbai Ferenc jelentkezését, éppen itt lenne az ideje az egyeztetések megkezdésének.

EQM