Aligha ússzák meg a Baranyában elkapott embercsempészek

2020. augusztus 30. vasárnap 09:40

Aligha ússzák meg a Baranyában elkapott embercsempészek

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a két grúz állampolgárságú férfinak az ügyében, akik illegális migránsokat szállítottak Ausztriába.


Embercsempészés miatt folytatott büntetőeljárást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság két grúz állampolgárságú férfi ellen.

A 29 éves gépjárművezetőt, valamint a mellette utazó 31 éves társát a rendőrök augusztus 19-én 18 óra 15 perckor az 58-as főúton, Drávaszabolcs és Harkány között fogták el, mivel hat, magát szír állampolgárnak valló férfit szállítottak a járműben. A migránsok nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, továbbá sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök az autót lefoglalták, a csempészeket pedig előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi azért érkezett az országba, hogy segítséget nyújtsanak a migránsok külföldre juttatásában. Gyanúsítotti kihallgatásukat követően embercsempészés miatt őrizetbe vették őket, majd a Pécsi Járásbíróság elrendelte a letartóztatásukat.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.


Képünk illusztráció. 

EQM - police.hu - Fotó: pixabay.com