Aláírásgyűjtés indult: nemet mondanak a homoszexuálisok pécsi felvonulására

2020. január 16. csütörtök 08:54

Aláírásgyűjtés indult: nemet mondanak a homoszexuálisok pécsi felvonulására

Amint arról korábban beszámoltunk, májusban homoszexuális felvonulást rendeznek Pécsett. A többséget számos alkalommal szándékosan provokáló, nyaranta megtartott budapesti rendezvényből kiindulva sokan nem örülnek az eseménynek. Szerdán aláírásgyűjtés indult az interneten annak érdekében, hogy ne tartsák meg a baranyai megyeszékhelyen a megbotránkoztató rendezvényt.


Pécs lehet az első vidéki város, ahol homoszexuális felvonulást tarthatnak. A májusra tervezett rendezvény híre sokakat felháborított, Péterffy Attila polgármester és a teljes városvezetés azonban nem szólalt meg az ügy kapcsán, hiába kérdeztük őket több alkalommal is.

Nem úgy a valódi civilek: szerdán az egyik ismert internetes felületre, a peticiok.com nevű oldalra került fel egy kezdeményezés, amely azt szeretné elérni, hogy ne tartsák meg a pécsi rendezvényt.

Az aláírásgyűjtést barátaival közösen elindító Kovács István - aki magát pécsi édesapaként mutatta be - arról írt, a Diverse Youth Network szervezésében, a Budapest Pride csapatának támogatásával emberi jogi köntösbe csomagolva próbálnak mások számára megbotránkoztató felvonulást tartani.

A petíció kapcsán Kovács István kiemelte, fel kell lépni az ellen, hogy „egy több ezer éves történelmi városban, a gyermekek és családok szeme láttára provokatív, megbotránkoztató programot szervezhessenek".

A Zsolnay-negyedben is az emberi jogok nevében érzékenyítettek

Akárcsak a tervezett felvonulás esetében, az Emberség Erejével Alapítvány decemberi rendezvényén is az emberi jogok kapcsán érzékenyítettek gyerekeket a homoszexuális párokra. A Zsolnay Kulturális Negyedben tartott programsorozat keretében olyan társasjátékokat és installációkat ismerhettek meg a fiatalok és a pedagógusok, amelyek többek közt az azonos neműek gyereknevelésével kapcsolatos téma köré épültek.

Az aláírásgyűjtéssel kapcsolatban az olvasható a felületen, hogy az esemény nem szolgálja a jó szándékú melegek érdekeit, sőt nekik árt a legtöbbet. A petíció kezdeményezői szerint politikai szándék miatt vonulnának utcára a homoszexuálisok. Hangsúlyozzák, Pécs befogadó város, ahol mindenki békében élhet, nincs szükség a feszültségkeltésre.

Csütörtök reggelig már több mint hétszázötvenen írták alá a petíciót, amely ide kattintva érhető el.


Képünk a homoszexuálisok egyik budapesti felvonulásán készült. Tényleg hiányzik ez Pécsről?

P. P. - Fotó: MTI/Balogh Zoltán