Akkora lúzer volt egy baranyai rabló, hogy menekülés közben elhagyta a pénzt

2021. január 11. hétfő 08:56

Akkora lúzer volt egy baranyai rabló, hogy menekülés közben elhagyta a pénzt

A Siklósi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás mellett csalással is vádolja azt a férfit, aki két napon belül kétszer is rabolt. 

 

A harkányi férfi 2020 júliusában elhatározta, hogy egy siklósi kisboltot kirabol.

Emiatt az esti órákban többször is megjelent a bolt közelében és figyelte annak forgalmát. Miután a férfi előzetes terepszemlét végzett, a következő napon a délelőtti órákban megjelent a bolt előtt, azonban a nagy vásárlói forgalom miatt távozott.

Még aznap este a vádlott a szálláshelyéről ellopott egy kerékpárt, majd azzal visszatért a bolthoz.

Az elkövető maszkban, napszemüvegben és kapucnis pulóverben bement a boltba, majd a nála lévő bozótvágó késsel az eladót megfenyegette és követelte a bevétel átadását. Az eladó a fenyegetés hatására a férfinak 180.000,-Ft bevételt adott át.

Menekülés közben a vádlott a bozótvágó kést eldobta, ugyanakkor ezzel egyidőben a készpénzből több, mint 160.000,-Ft-ot is elhagyott. Mivel a bűncselekménnyel szerzett pénz jelentős részét az elkövető elveszítette, ezért elhatározta, hogy ismételten kirabol egy kisboltot.

Két nappal később a kerékpárral Pécsre biciklizett, majd itt a belvárosban egy vegyesboltot rabolt ki, melynek során egy gépkarabélyhoz tartozó szuronnyal fenyegette meg a boltban dolgozó személyt.

A boltból a vádlott 10.000,-Ft-ot tudott megszerezni. 

A rablások mellett az ügyészség a férfit többrendbeli csalással is vádolja, ugyanis 2019. és 2020. évben festési munkálatokat vállalt Siklós körzetében, mely munkákért 60 -200.000,-Ft-ot vett át alkalmanként. A férfi azonban a munkákat egyáltalán nem végezte el, azokat el sem kezdte.

A Siklósi Járási Ügyészség a férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével, valamint többrendbeli csalás vétségével vádolja, mely bűncselekmény közül a legsúlyosabb büntetési tétele 5 -15 évig terjedő szabadságvesztés.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség