Akiket Isten szíven szúrt: három most felszentelt pap kezdi meg szolgálatát az egyházmegyében

2019. június 17. hétfő 11:32

Akiket Isten szíven szúrt: három most felszentelt pap kezdi meg szolgálatát az egyházmegyében

Udvardy György pécsi megyéspüspök szombaton, a délelőtti szentmisén pappá szentelte Kárász Gábor, Kovács József és Molnár Erik diakónusokat a Pécsi Székesegyházban.


A pécsi megyéspüspök beszédében arra emlékeztetett, hogy Jézus is kimondta az igent, amikor követte az Atya akaratát. Majd megjegyezte, hogy „ebben az igenben ott van a megváltás műve."

Elmondása szerint az egyház papjainak feladata az, hogy krisztusi látással nézzék az embert, az ő küzdelmét, vágyait. A fiatalokét, a betegekét, az egészségesét. Úgy, ahogyan Krisztus néz bennünket, aki az Atyától jön, és aki az Atya szeretetét fedi fel előttünk. Ez messze túlmutat emberi megfontolásokon - fejtette ki.


A papi szolgálat kapcsán elmondta, hogy „ránk bízta, az Isten a kiengesztelődésről szóló emberi tanítást."

Ezt követően Udvardy György pappá szentelte Kárász Gábor, Kovács József és Molnár Erik diakónusokat, majd ünnepélyes keretek között az összegyűlt papok és hívek sokaságával együtt megünnepelték az eucharisztiát.


Máger Róbert irodaigazgató-helyettes bejelentette a frissen szentelt áldozópapok első szolgálati helyét: a megyéspüspök döntése alapján Kárász Gábor atya a szekszárdi plébániára, Kovács József atya a komlói plébániára, míg Molnár Erik atya a Pécs, Jézus Szíve plébániára kapott kápláni kinevezést.

A papszentelési szentmise végén Udvardy György pécsi megyéspüspök kérte és kapta elsőként újmiséseitől az első papi áldást.

Forrás: Pécsi Egyházmegye