Akár egy kényszerből elhalasztott kávé árát is jó szívvel fogadja a Pécsi Tudományegyetem

2020. március 31. kedd 08:51

Akár egy kényszerből elhalasztott kávé árát is jó szívvel fogadja a Pécsi Tudományegyetem

Már a közelmúltban is több adomány és felajánlás érkezett a Pécsi Tudományegyetemre (PTE) a koronavírus miatti veszélyhelyzet miatt. Ezeket hálásan köszönik az intézmény dolgozói! 

 

A Pécsi Tudományegyetem komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy a koronavírus-fertőzéssel segítsen megküzdeni. Közismert, hogy a Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Laboratóriumában a vírust magát kutatják, ezzel téve fontos lépéseket a lehetséges terápia irányába is. Magyarországon először a PTE-n sikerült a COVID-19 genomját feltérképezni. A felgyorsított kutatások azonban anyag- és forrásigényesek.

A PTE Klinikai Központja a kór megfékezésének érdekében létrehozott egy Koronavírus Ellátó Központot, mely kifejezetten a potenciálisan COVID-19 fertőzött betegek diagnosztikáját és kezelését biztosítja.

Mindezen munkák peremfeltételeinek biztosítása is kiemelten fontos, így a Kancellária munkatársai is a megszokottnál jóval több terhet vállalnak.

A Pécsi Tudományegyetem működését finanszírozza a magyar állam, ám a nem mindennapi körülményekre tekintettel az intézmény jó szívvel fogadja az adományokat.

Anyagi segítséget a PTE Alapítvány számára utalt összegek jelenthetnek.

Akár adójának 1%-a felajánlásával, akár gyorsabb pénzügyi utalással segíthet. Utóbbi kapcsán azt is meg lehet jelölni, hogy célzottan a koronavírus-ellátással kapcsolatos igények finanszírozásához használják fel. Maga az összeg akár egy, az otthoni munkavégzés vagy a korlátozott kijárás miatt elhalasztott kávé ára is lehet.

Tárgyi és szolgáltatás formájában felkínált adományokat is tud fogadni a PTE.

A Pécsi Tudományegyetem nem hagyhatja, és nem is hagyja cserben a régió polgárait.

 

Forrás: PTE