Akár a város új hajójáról, a Mohács I.-ről is nézhetjük a tűzijátékot a Nepomuki-ünnepen

2019. április 24. szerda 11:42

Akár a város új hajójáról, a Mohács I.-ről is nézhetjük a tűzijátékot a Nepomuki-ünnepen

Egyórás sétahajózásra várják az érdeklődőket május 18-án, Nepomuki Szent János ünnepén. A jelentkezők akár a tűzijátékot is a város új hajója, a Mohács I. fedélzetéről nézhetik végig. 

 

 

A közelmúltban adták át az önkormányzat által bruttó 207 millió forintba került katamaránt, a Mohács I.-et. A korszerű, nagyon jól felszerelt hajó ötven fő szállítására alkalmas.

Az utasok komfortérzetéről a fedélzeten a hűtő-fűtő klímával és mosdóval ellátott panorámás terem gondoskodik. A helyiségben egy büfésarkot és egy kis pódiumot is kialakítottak. A korszerű okos televízió és a hangosítás ideálissá teszik a hajót előadások, prezentációk és művészeti események megtartására éppúgy, mint vállalati rendezvények, tréningek, tanulmányi kirándulások, baráti és családi rendezvények lebonyolítására.

Bejárható lesz vele a hazai és a horvátországi Duna-szakasz. A tervezett útvonalak a gemenci Keselyűs-kikötőtől a Béda-Karapancsa tájegységig, horvát területen Eszékig, illetve Vukovárig nyúlnak, az Almás-kikötőnél érintve a Kopácsi-rétet.

Az idén május 18-án sorra kerülő Nepomuki-ünnepségen egyórás sétahajózásra is igénybe vehető a katamarán. A hajó este kilenc órakor fut ki aznap a kikötőből, a vendégek egy pohár pezsgő mellett élvezhetik majd a tűzijátékot és a jánoskázást

A részvételi díj ötezer forint, jelentkezni a Tourinform Mohács irodában lehet (Széchenyi tér 1.), telefon: 505-515.

Az ünnepség délutánján sétahajózásra is be lehet nevezni a Mohács I-re. Indulási időpontok: 15.00, 16.00, 17.00 és 18 óra.

Árak: gyerek (18 éves korig), nyugdíjas: 4.200 Ft/fő, felnőtt: 4.500 Ft/fő.

EQM