Adomány: betegőrző-monitorral és készülékkocsival gyarapodott a Mohácsi Kórház gyermekosztálya

2019. január 28. hétfő 13:45

Adomány: betegőrző-monitorral és készülékkocsival gyarapodott a Mohácsi Kórház gyermekosztálya

Hétfőn adták át az egyik kereskedelmi bank több mint nyolcszázezer forint értékű adományát a Mohácsi Kórház számára, a gyermekosztály egy betegőrző monitorral és készülékkocsival gyarapodott. A bank dolgozói a karácsonyi céges vacsorájukra fordítható összeget ajánlották fel az eszközök vásárlására. 

 

A K&H gyógyvarázs program régóta elkötelezett támogatója a gyermekegészségügynek, de nem csak a pénzintézet, hanem a dolgozóik is támogatják a jó ügyet. Idén tizenegyedik alkalommal ajánlották fel a karácsonyi vacsorájukra fordítható összeget orvosi műszerek beszerzésére.

Ennek az összefogásnak köszönhetően kap új műszereket a Mohácsi Kórház, aminek eszközparkja több mint 800 000 forint műszeradománnyal bővül a kis betegek hatékonyabb ellátásának érdekében.

- Műszerbeszerzési pályázatunkon keresztül lehetőséget szeretnénk nyújtani a kórházak, mentőállomások orvosainak ahhoz, hogy munkájuk során még jobban dönthessenek, és a beteg gyerekeknek ahhoz, hogy újra teljes életet élhessenek. Nagy öröm számunkra, hogy munkatársaink is évről-évre csatlakoznak a programhoz, idén tizenegyedik alkalommal ajánlva fel karácsonyi vacsorájuk árát jótékony célra." - mondta Halvaxné dr. Lőrinczy Zsuzsanna a K&H Csoport pécsi klaszterének vezetője.


A bank révén eddig összesen 436 alkalommal, 652 millió forint értékű műszert kaptak a kórházak, mentők, gyermek háziorvosok és védőnői szolgálatok - ebből Baranya megyei intézmények 22-szer jutottak támogatáshoz.

EQM