Addig fenyegette haragosát egy pécsi férfi, míg le nem csukták

2023. május 18. csütörtök 16:20

Addig fenyegette haragosát egy pécsi férfi, míg le nem csukták

A Pécsi Járásbíróság csütörtökön elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra testi sértés bűntette, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, és többrendbeli személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve, folytatólagosan elkövetett zaklatás vétsége miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2022. december 30. napján, a déli órákban Pécsett, egy társasház előtti közterületen a sértett férfit szidalmazta, fenyegette, később egy pezsgősüveggel fejen ütötte, majd egy 16 cm pengehosszúságú késsel mellkason szúrta.

A helyszínre érkező mentősök a sértettet kórházba szállították, ahol megállapították, hogy a férfi orrcsonttörést, orrszárnyának metszett sérülését, mellkasának szúrt-metszett sérülését szenvedte el, melyek közül az orrcsonttörés nyolc napon túl gyógyuló sérülésnek minősül.

A gyanúsított 2023. január 12. napján Pécsett, egy ház előtt bántalmazással fenyegette a sértettet, továbbá hangüzenetekben is azzal fenyegette, hogy levágja a fejét, likvidálja. Az ezzel kapcsolatos eljárás során a sértett férfi távoltartás elrendelését indítványozta, melyet a Pécsi Járásbíróság 2023. július 1. napjáig elrendelt.

A gyanúsított a távoltartásra vonatkozó szabályokat 2023. május 5. napjáig öt alkalommal szegte meg, nem hagyott fel cselekményével, a sértettet tovább fenyegette testi épség elleni bűncselekmények elkövetésével és nem tartotta magát távol a sértettől.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmények összességében három hónaptól négy év hat hónapig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők.

A gyanúsított a vele szemben folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt újabb bűncselekményt követett el a sértett sérelmére. Alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása estén a sértettet jogellenesen befolyásolná, megfenyegetné, ismét újabb bűncselekményt követne el, vagy a már megkezdett cselekményt folytatná. Mindezekre figyelemmel a bíróság a gyanúsított letartóztatását elrendelte.

Az ügyész tudomásul vette a bíróság döntését, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, a végzés nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék