A tíz esztendeje Mohácson szolgáló Széth Csaba főtörzsőrmester lett az év tűzoltója

2018. szeptember 21. péntek 13:18

A tíz esztendeje Mohácson szolgáló Széth Csaba főtörzsőrmester lett az év tűzoltója

Mohács Város Önkormányzatának Képviselő-testülete által adományozható önkormányzati elismerések szabályozása alapján Széth Csaba tűzoltó főtörzsőrmester lett az év tűzoltója. Az elismerést a közelmúltban adták át a Mohácsi Önkormányzat dísztermében. 

 

Széth Csaba tűzoltó főtörzsmester. 2008. július 1. óta teljesít hivatásos szolgálatot a Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság Mohács, majd ezt követően a Mohácsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományában.

Kiemelkedő szakmai tudásával, körültekintő, lelkiismeretes feladatellátásával és megbízhatóságával kivívta kollégái és elöljárói megbecsülését. Nyugodt és megfontolt természetű, de egyúttal a határozott, önálló munkavégzési képesség is jellemzi. Munkája során gyakran él építő jellegű, szakmailag megalapozott javaslatokkal, amiknek jó alapot szolgáltatnak a civil életben végzett munkája során szerzett tapasztalatai. Szakmai felkészültségét munkatársai és vezetői is elismerik. Szolgálati csoportjában - különösön a káreseti beavatkozások során - végzett munkája nem csak a fiatal tűzoltók, hanem idősebb kollegái részére is példaértékű lehet.

Széth Csaba teljesítménye és a szolgálati feladatokhoz történő hozzáállása által aktív és hasznos tagja az állománynak. Beosztott tűzoltóként több éve rendszeresen a Mohács/1-es vagy Mohács/2 szerek 1-es beosztását látja el, de vezetői alkalmasnak ítélték a Mohács/2 szer szerparancsnoki feladatainak ellátására is mely feladatot megbízás alapján, magas színvonalon látott el. Munkájára mindig számítani lehet a tűzoltóság legnagyobb szakértelmét, szakmai tapasztalatot igénylő munkaköreiben. Rendszeresen tagja a tűzoltóság csapatának a tűzoltó szakmai versenyeken, az elméleti és gyakorlati számonkéréseken folyamatosan kiváló eredményeket ér el.

Széth Csaba egy tizenegy éves kislány büszke apukája, hobbija a busójárás és az evezés, saját kézzel gyártott csónakjával sok időt tölt a Dunán, ha teheti. Megtiszteltetésnek érezte a kitüntetést, de kiemelte: ez csapatmunka, büszke a szolgálati csoportjára és kollégáira, akiknek a munkája hozzásegítette az elismeréshez.

Képünkön jobbról balra: Széth Csaba és kislánya látható.

BMKI