A télűzés előtti utolsó megbeszélésre várják a busókat, aztán őket is megtáncoltatják

2019. február 17. vasárnap 10:27

A télűzés előtti utolsó megbeszélésre várják a busókat, aztán őket is megtáncoltatják

A Duna Irodaházba, a busójárás előtti utolsó megbeszélésre hívják hétfőn a szervezők a busócsoportok képviselőit és az érdeklődőket. Már csak néhány nap van hátra a télűzés kezdetéig, s azért, hogy a tánccal se akadjon gondjuk a maszkásoknak, őket is várják pénteken a farsangi táncházba, a Sokac-körbe. 


A visszaszámlálás már javában tart, már valóban csak néhány nap, s kezdődik a busójárás.

A február 28-ától március 5-éig tartó télűzés előkészületei is a hajrájukhoz érkeztek, a hat nap alatt mintegy 35 helyszínen reggeltől estig nyolcvan programra várják az érdeklődőket.

S persze nem csak a szervezők, hanem a busók is nagyon készülnek, idén már csaknem hatvan busócsoport kötelékében több mint 1600-an öltenek maszkot, az őket kísérő sokaclányokkal, jankelékkel és maskarásokkal a beöltözők teljes létszáma pedig meghaladhatja a kétezret.

Azért, hogy minden simán menjen, s az esetleg még pontosításra szoruló részleteket egyeztetni tudják, a rendezők hétfőn délután fél hatkor a Duna Irodaházba, a busójárás előtti utolsó megbeszélésre hívják a csoportok képviselői mellett a további közreműködőket, fellépőket is, egyszóval mindenkit.

A héten még egy, már közvetlenül a busójáráshoz kapcsolódó program is lesz a városban, pénteken a Sokac-körben este nyolctól farsangi táncházat tartanak, ahova a táncolni tanuló busókat is várják. Az esten a Mladi Orkestar muzsikál.

M. B.