A sztrádán és a szántóföldön is menekült a rendőrök elől egy mohácsi drogdíler

2023. szeptember 15. péntek 10:35

A sztrádán és a szántóföldön is menekült a rendőrök elől egy mohácsi drogdíler

A Szekszárdi Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és rongálás vétsége miatt emelt vádat egy mohácsi férfi ellen, aki 2020 decemberében számos közlekedési szabályt áthágva menekült a rendőrök elől, melynek során életüket és testi épségüket is veszélyeztette. 

 

 

A vádirati tényállás szerint a harmincas évei elején járó vádlott 2020 decemberében kábítószert szállított repülőgépen Hollandiából Magyarországra, amely miatt a rendőrök már figyelték. Miután a férfi megérkezett Budapestre, gépkocsijával az M6-os autópályán Mohácsra tartott.

Útközben Paks térségében megállt egy benzinkúton, amikor a rendőrök „Állj, rendőrség!" felszólítás mellett el akarták fogni. Ennek érdekében három civil rendőrautóval körbeállták a vádlott gépkocsiját.

A vádlott a felszólítás ellenére hirtelen gázt adott, melynek során elsodorta az őt feltartóztatni próbáló egyik rendőrt, végül sikerült kihajtania a rendőrautók között, és elmenekült a benzinkútról. A rendőrök ezután három rendőrautóval kezdték üldözni.

Az autópályán, mellékúton és földes úton is menekülő elkövető többször leszorította az őt közvetlenül követő rendőr alezredes gépkocsiját, melynek során az autók összeütköztek. A nagy sebességgel haladó vádlott gépkocsija a menekülés közben meghibásodott, így a rendőrök végül egy szántóföldön elfogták.

A férfi kettő rendőrségi gépkocsiban több mint 300.000 forint kárt okozott.

Az ügyészség a vádlottat közúti veszélyeztetés bűntettével és kisebb kárt okozó rongálás vétségével vádolja.

A férfit kábítószer-kereskedelem és bódult vezetés miatt idén májusban már jogerősen fegyházbüntetésre ítélték.

A járási ügyészség a többszörösen büntetett előéletű vádlottal szemben 2 év 6 hónap börtönbüntetés, 3 év közügyektől eltiltás, 6 év közúti járművezetéstől eltiltás, valamint 325.000 forint pénzbüntetés kiszabását indítványozta a Paksi Járásbíróságnál.

Képünk illusztráció.

Forrás: Tolna Vármegyei Főügyészség