A pécsi zsaruk infói alapján kapcsoltak le egy migránsokat szállító teherautót

2020. augusztus 27. csütörtök 10:27

A pécsi zsaruk infói alapján kapcsoltak le egy migránsokat szállító teherautót

Huszonnégy migránst szállított autójában egy magyar sofőr. 

 

 

A rendőrök - négy megyére kiterjedő akció keretében - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának információi alapján állítottak meg egy osztrák honosságú tehergépkocsit 2020. augusztus 27-én 8 óra 5 perckor, az M1-es autópálya 119. kilométerszelvényében, Győr térségében.

Az Ausztria irányába haladó járműben a magyar sofőrön kívül nyolc, magát szír, tizennégy, magát afgán és két, magát Gran Comora szigetéről érkező állampolgárnak valló ember utazott.

A gépkocsi utasai magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőrt és a külföldieket elfogták, előállításuk a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra jelenleg folyamatban van.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetővel szemben embercsempészés bűntette miatt eljárás indul.

MTI