A Péccsel kötött szövetséggel új lendületet adnának Baranyának a nemzeti oldal jelöltjei

2019. szeptember 12. csütörtök 13:31

A Péccsel kötött szövetséggel új lendületet adnának Baranyának a nemzeti oldal jelöltjei

Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választási kampányának irányítója csütörtökön Pécsett találkozott a nemzeti oldal által támogatott baranyai polgármesterjelöltekkel. A fórumot megelőző sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, Pécsett a baloldal csak erdőégetőt talált jelöltnek, akit az ellenzék egy része sem tudott elfogadni. Őri László, a Fidesz-KDNP megyei listavezetője hangsúlyozta, a Péccsel kötött partnerségnek köszönhetően is új lendületet szeretnének adni a megyének.

 

A Fidesz-KDNP által indított, illetve a pártszövetség részéről támogatott baranyai polgármesterjelöltekkel - közöttük Szekó Józseffel - találkozott Pécsett csütörtökön Kósa Lajos.

A Fidesz országos kampányfőnöke a fórumot megelőző sajtótájékoztatón arról beszélt, az ország polgárai közül nyolcmillióan élnek olyan helyen, ahol a kormánypártok által támogatott jelöltre tudnak szavazni, azaz Magyarország településeinek nagy többségében állított jelöltet a nemzeti oldal.

-          Ezzel szemben világosan látszik, hogy megbukott az ellenzéki összefogás, hiszen a huszonhárom megyei jogú városban mindössze két helyen van egy kormánypárti és egy ellenzéki jelölt.

Pécsre térve hozzátette, bár ő maga debreceni, azonban onnan is világosan látszott és látszik, hogy a helyiek számára a Mecsek kiemelten fontos. Korábban, amikor a lokátorállomást akarták felépíteni, pécsiek tízezrei védték a Mecseket.

-          Ehhez képest most az ellenzék egy olyan jelöltet indít, aki a Mecsek erdeit égette, így tulajdonképpen nem is meglepő, hogy maguk az ellenzékiek sem tudják elfogadni. – Nem volt jobb, csak egy erdőégetőt találtak.

 

– Az ellenzék üzenete mindössze annyi, hogy szavazzatok ránk, s megdöntjük Orbán Viktor rendszerét. A Fidesz-KDNP jelöltjei az építkezésben, a városok, falvak, megyék fejlesztésében érdekeltek, ám az ellenzék a háborúskodás és a rombolás oldalán áll – jelentette ki Kósa.

Vári Attila, a Fidesz, a KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület pécsi polgármesterjelöltje kiemelte, az a cél, hogy a megyével is összefogva folytassák az egész térség gazdaságfejlesztését, megerősítsék Pécs régióközponti szerepét, közösen dolgozva a kistelepülésekkel, városokkal.

Őri László, a Fidesz-KDNP baranyai listavezetője kiemelte, pár nap alatt a szükséges ajánlások többszörösét sikerült leadniuk. Mint mondta, az elmúlt időszakban 36 milliárdnyi fejlesztés valósult meg Baranyában, az a cél, hogy ez folytatódjon, és Baranya a Magyar Falu program éllovasai között legyen.

-          A Péccsel kötött partnerségnek köszönhetően is új lendületet szeretnének adni a megyének – fogalmazott a politikus.

 


M. B. - Fotó: Dittrich Éva