A Mohácsi Takarék is kínálhat fogyasztóbarát lakáshitelt

2017. október 13. péntek 08:28

A Mohácsi Takarék is kínálhat fogyasztóbarát lakáshitelt

A Budapest Hitel- és Fejlesztési Bank is kínálhat fogyasztóbarát lakáshitelt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) döntése értelmében, így a minősített hiteltermékek forgalmazása azonnal elkezdődhet - közölte az MNB csütörtökön az MTI-vel. Korábban a Mohácsi Takarék Bank is kapott erre szóló jogosultságot. 

 

A jegybank közleménye szerint elfogadták a Budapest Bank a Minősített fogyasztóbarát lakáshitel programra benyújtott pályázatát.

Felidézték, hogy az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa a minősítési rendszerrel az egyszerűen összehasonlítható és fogyasztóbarát lakáshitelek forgalmazását támogatja. A jegybank szerint a júniusban indult pályázat és a minősítés erősítheti a piaci versenyt és ösztönözheti a hitelkiváltásokat is.

A jegybank döntését megelőzően az FHB, az Erste, a K&H, az MKB, a Raiffeisen, a CIB, az Unicredit, az OTP Jelzálogbank, továbbá a Takarék-csoporthoz tartozó 48 takarékszövetkezet és a Pannon Takarék Bank, valamint a Mohácsi Takarék Bank kapott jogosultságot fogyasztóbarát lakáshitelek folyósítására.

MTI