A Mohácsi-szigeten is kapcsoltak le migránsokat hétfőn

2023. április 04. kedd 08:32

A Mohácsi-szigeten is kapcsoltak le migránsokat hétfőn

A szolgálatot teljesítő rendőrök hétfőn összesen 228 határsértőt tartóztattak fel és 136 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

 

 

Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök 2 esetben összesen 3 határsértőt tartóztattak fel Kelebia és Nagybaracska közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 10 esetben összesen 180 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Röszke közigazgatási területén.

A járőrök Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 1 esetben 7 határsértőt tartóztattak fel Felsőzsolca közigazgatási területén.

A járőrök Győr-Moson-Sopron vármegyében 2 esetben 16 határsértőt tartóztattak fel Nagycenk és Harka közigazgatási területén.

Komárom-Esztergom vármegyében a járőrök 3 esetben összesen 22 határsértőt tartóztattak fel Komárom és Tatabánya közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, egyiptomi, iraki, iráni, marokkói, srí lankai, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu