A Mohácsi Kórházban az új szabályok szigorú betartása mellett látogathatók a betegek

2023. január 17. kedd 11:44

A Mohácsi Kórházban az új szabályok szigorú betartása mellett látogathatók a betegek

Koronavírussal fertőzött betegek néhány, törvényben foglalt kivételtől eltekintve egyáltalán nem látogathatók ettől a héttől kezdődően a Mohácsi Kórházban, más betegek pedig csak az új, most közzétett szabályok szigorú betartása mellett kereshetők fel.

 

Dr. Csizmadia Csaba, a kórház főigazgatójának közlése szerint  egy beteghez egyszerre legfeljebb két, fertőzésre utaló tünetekkel nem rendelkező látogató mehet be.

Tíz éven aluli gyermekek csak az udvaron tartózkodhatnak.

A koronavírussal fertőzött betegek - az Eütv. 11. § (3)- (6) bekezdésben meghatározott kapcsolattartás jogára vonatkozó esetek kivételével, ami többek között a súlyos állapotban lévők számára teszi lehetővé az általa megjelölt személyek számára az eseti jelenlétet - nem látogathatóak.

Az intézmény főigazgatójának kérése, hogy amennyiben a beteg önállóan biztonságos helyváltoztatásra képes, a kórtermeken kívüli területeket, kedvező időjárás esetén pedig az intézmény udvarát részesítsék előnyben a látogatás alkalmával.

A látogatás során mindvégig sebészi, vagy FFP2-FFP3 orrot és szájat eltakaró maszkot kötelesek viselni az intézmény teljes területén, beleértve az udvart is, a hatodik életévét be nem töltött gyermekek és az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal élő személyek kivételével.

A látogatás megkezdése előtt a portánál és az épületek bejáratainál elhelyezett szerekkel fertőtleníteni a kezek fertőtlenítése is elengedhetetlen.

 

 Látogatási idő:
Hétfőtől-vasárnapig: 15:00-17:00
Intenzív osztályon: 16:00-17:00


 

EQM