A meglévő nem bővíthető tovább, ezért új bölcsőde épül a Deák téren

2019. szeptember 17. kedd 09:22

A meglévő nem bővíthető tovább, ezért új bölcsőde épül a Deák téren

A mozi mögött, a Deák téren épülhet fel a város új bölcsődéje. A nyolcszázmillió forintba kerülő beruházás révén 112 gyermek számára biztosít majd férőhelyet. 

 

 

 

Az mindenképpen jó hírnek számít, ha azért kell valahol új bölcsődét építeni, mert a meglévőt kinövi egy település. Nos, Mohácson ez a helyzet: ma ugyan még elférnek a gyerekek a jelenlegi, nyolcvannyolc férőhelyes intézmény nyolc csoportszobájában, tovább azonban már nem bővíthető a létesítmény.

- A városban, ahol évről-évre bővül a foglalkoztatási lehetőség, továbbá látva a lakóparkban a fiatal házasok otthonteremtési ütemét, úgy ítélem meg, eljött az ideje egy új, nagyobb befogadó képességű, korszerű bölcsőde építésének - fogalmazott Szekó József, Mohács polgármestere tavaly decemberben azon a képviselő-testületi ülésen, amelyen a beruházás előkészítéséről is tárgyaltak.

- Rendelkezünk alkalmas helyszínnel, a Deák tér mozi mögötti részén felépíthetünk egy korszerű, a jelenleginél több szolgáltatást nyújtó, tíz csoportban kisgyermekek fogadására alkalmas bölcsődét, ami a szülők részéről gyalogosan, kerékpárral és gépkocsival egyaránt könnyen megközelíthető - tette hozzá.

Tekintettel arra, hogy kormányzati program is adott bölcsődeépítésre, a megyei keretből elnyerhető pályázati forrásból a beruházás megvalósítása reális lehetőség.

Az előkészítés részeként már módosították a helyi építési szabályzatot a képviselők, a Deák tér mozi mögötti részét kiemelt fejlesztési területté nyilvánítva, s most elkészültek az intézmény látványtervei is.

A csaknem 1500 négyzetméteres intézmény akár 112 gyermeknek is férőhelyet biztosíthat. Az akadálymentes bölcsőde a csoportszobák és az öltözők mellett rendelkezni fog játszóházzal, főzőkonyhával, fedett-nyitott terasszal, játszókerttel, kerékpár- és babakocsi tárolókkal is.

Az ingatlant napelemekkel és korszerű hőszivattyús fűtéssel látják el. Az épület környezete harminc férőhelyes parkolóval, valamint a megközelítést szolgáló utakkal, járdákkal újul meg.

Forrás: Facebook/Mohács Város Önkornányzata