A meglévő nem bővíthető tovább, ezért új bölcsőde építését tervezi a város a Deák téren

2018. december 05. szerda 16:46

A meglévő nem bővíthető tovább, ezért új bölcsőde építését tervezi a város a Deák téren

A mozi mögött, a Deák téren épülhet fel a város új bölcsődéje. A beruházás előkészítését az építési szabályzat módosításával már megkezdte az önkormányzat.  

 

Az mindenképpen jó hírnek számít, ha azért kell valahol új bölcsődét építeni, mert a meglévőt kinövi egy település. Nos, Mohácson ez a helyzet: ma ugyan még elférnek a gyerekek a jelenlegi, nyolcvannyolc férőhelyes intézmény nyolc csoportszobájában, tovább azonban már nem bővíthető a létesítmény.

- A városban, ahol évről-évre bővül a foglalkoztatási lehetőség, továbbá látva a lakóparkban a fiatal házasok otthonteremtési ütemét, úgy ítélem meg, eljött az ideje egy új, nagyobb befogadó képességű, korszerű bölcsőde építésének - fogalmazott Szekó József, Mohács polgármestere az a legutóbbi képviselő-testületi ülésen, amelyen a beruházás előkészítéséről is tárgyaltak.

- Rendelkezünk alkalmas helyszínnel, a Deák tér mozi mögötti részén felépíthetünk egy korszerű, a jelenleginél több szolgáltatást nyújtó, tíz csoportban kisgyermekek fogadására alkalmas bölcsődét, ami a szülők részéről gyalogosan, kerékpárral és gépkocsival egyaránt könnyen megközelíthető - tette hozzá.

Tekintettel arra, hogy kormányzati program is adott bölcsődeépítésre, a megyei keretből elnyerhető pályázati forrásból a beruházás megvalósítása reális lehetőség.

Az előkészítés részeként módosították a helyi építési szabályzatot a képviselők, a Deák tér mozi mögötti részét kiemelt fejlesztési területté nyilvánítva.

Forrás: Önkormányzati Hírek