A komlói tűzoltók nyerték a Tűzkakas Strandfoci Bajnokságot

2022. augusztus 02. kedd 12:11

A komlói tűzoltók nyerték a Tűzkakas Strandfoci Bajnokságot

Július utolsó hétvégéjén tizennyolc csapat, több mint száznyolcvan focistája küzdött meg egymással Pakson, az Ürgemezei Strand homokjában az országos strandfoci bajnokságon. Baranya megyéből három csapat is indult a tornán, amelyet végül a komlói hivatásos tűzoltók nyertek meg, mivel a döntőben felülkerekedtek a kiskunhalasi csapaton. A legjobb játékos, a legsportszerűbb csapat és a legidősebb aktív játékos díja is a megyébe került. 

 

 

Huszonötödik alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Paksi Önkéntes Tűzoltó Sport- és Hagyományőrző Egyesület és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület a Tűzkakas Országos Strandfoci Bajnokságot. A versenynek ismét a Paksi Ürgemezei Strand adott otthont. Baranya megyéből a komlói és két pécsi csapat nevezett a nagy hagyományokkal rendelkező tornára.

A szombati selejtezőket követően vasárnap 11 óra után már egyenes kieséses rendszerben zajlottak a mérkőzések. A csoportmérkőzéseket követően a két pécsi csapat már nem tudott bejutni a nyolcaddöntőbe, őket éppen a két döntős gárda, a komlói és kiskunhalasi csapat ütötte el a továbbjutástól. A nyolcaddöntőből végül a sárbogárdi, a kiskunhalasi, a jászberényi és hosszabbítást, valamint idegőrlő büntetőpárbajt hozó mérkőzést követően a komlói tűzoltók csapata jutott be a legjobb négy közé.

Amennyire nehezen tudták a komlóiak kiharcolni a négy közé jutást, annyira egyértelműen léptek tovább a sárbogárdi tűzoltók legyőzésével a döntőbe és történetük első tornagyőzelméért küzdhettek meg. A másik ágon a jászberényi Öregfiúk és a Kiskunhalas HTP csapata lépett homokra a döntőbe jutásért, és jó sokáig ott is maradtak, mert nem tudták a rendes játékidőben, majd az azt követő hosszabbításban sem eldönteni a párharcot, itt is jöhettek a büntetők. A kiskunhalasi tűzoltók végül jobban bírták idegekkel, így ők készülhettek a döntőre.

A döntő felvezetéseként a Jászberényi Öregfiúk és a Sárbogárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság játszott a bronzmérkőzésen, amely párharc a jászberényiek sikerét hozta, így az ők érdemelték ki a torna harmadik helyét.

Ezt követően a komlói és kiskunhalasi tűzoltók következtek, hogy eldöntsék, ki lesz a XV. Tűzkakas Tűzoltó Strandfoci Bajnokság első helyezettje. A mindent eldöntő utolsó meccs végül a Baranya megyeiek 2:0-ás győzelmével zárult, így komlóra került a vándorserleg.

Az aranyérmes csapat tagjai: Ágh Attila, Baán Balázs, Bocz Gábor, Czikla Márk, Gyenizse Gábor, Halasi Olivér, Link Gábor, Méhn Zsolt, Nagy Norbert.

A különleges teljesítményeket ezúttal is díjazták. A gólkirály Tóth István, a Jászberényi Öregfiúk játékosa lett 25 góllal. A legjobb paksi játékosnak járó elismerés Szendi Flóriáné lett.

A legjobb mezőnyjátékosnak járó díjat Bocz Gábor, a Komlói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapatának játékosa vehette át. A legjobb kapusnak a kiskunhalasiak hálóőre, Borbás Roland bizonyult, míg a legsportszerűbb csapatnak a Pécsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapatát választották, a legidősebb aktív tűzoltónak járó elismerést pedig - a tornán egyébként gól is szerző - Vass István, a Pécsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapatának játékosa vehette át.

 

Forrás: Katasztrófavédelem