A kölkedi fiatal, Czimmer Bálint kiválósági díjat nyert a szakmák olimpiáján Olaszországban!

2022. november 08. kedd 08:51

A kölkedi fiatal, Czimmer Bálint kiválósági díjat nyert a szakmák olimpiáján Olaszországban!

Csodálatosan szerepelt a szakmák olimpiájának is nevezett WorldSkills megméretesen Olaszországban Czimmer Bálint. A kölkedi fiatalember az 5. helyen végzett, s kiválósági díjat nyert díszítőfestő versenyszámban.  

 

A szakmák, a szakképzés csúcsát szimbolizáló, a Szakmák Olimpiájaként ismert WorldSkills versenyek rendszere több mint hatvan éves múltra tekint vissza.

A WorldSkills Hungary program részeként Magyarország fiatal szakemberei két nemzetközi versenysorozatban, a kétévente megrendezendő WorldSkills és EuroSkills versenyeken mérettetik meg magukat.

A versenyeken az egyes szakmák hazai válogatóversenyén legkiválóbb eredményt elérők  képviselhetik az országot.


Idén Kína lett volna a rendező, azonban a járvány miatt lemondták a versenyt, így rendhagyó módon egy-egy ország adott otthont a különböző szakmák művelői megméretésének.

 

A nemzetközi versenyek nem csak szakmai elismerést és sikert hozhatnak, hanem egy életre szóló élményt és is nyújtanak. Minden bizonnyal Czimmer Bálint életében is mérföldkövet jelentett az olaszországi Bolzanóban a napokban megrendezett verseny, amelyre az indulás jogát a WorldSkills i 2022 válogatójának hazai döntőjének megnyerésével vívta ki.

A fiatalember tavaly júniusban szerezte meg a festő-mázoló végzettséget a Baranya Megyei SZC Pollack Mihály Technikum és Kollégiumban. Wensofszky Péternél tanult, aki a hazai versenyre is felkészítette a pécsi technikum tanáraival közösen.

Bolzanóban az 5. helyen végezve kiválósági díjat nyert el.


A versenyt hat hónapon át tartó felkészülés előzte meg, amelyben segítségére voltak - szülei mellett - mások között Csáki Csaba, Bikfalvi Réka, az iparkamara szervező, a szakmai támogatók.


Természetesen volt mestereinek is jár a köszönet a csodás eredményért.

M. B. - Fotó: Facebook