A kereskedelmi és iparkamara gazdasági díjai közül három is Mohácsra került

2024. március 02. szombat 10:51

A kereskedelmi és iparkamara gazdasági díjai közül három is Mohácsra került

Pénteken este adták át a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által alapított gazdasági díjakat, amelyek közül három is Mohácsra került.

 

 

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Kitüntetési Rendje alapján a kamara elnöksége dönt a kamarai díjak kitüntetettjeiről. A kitüntetésekre számos javaslat érkezett a kamarai testületek és tisztségviselők részéről.

A kamara elnöksége mérlegelte a javaslatokat, s döntött a díjazottakról.

Az elismerések közül három is Mohácsra került.

Zsolnay-díj
Baranya Gazdaságáért Díj
Pávkovics Gábor


A méltatás szerint Pávkovics Gábor két évtizedes pénzügyi vezetői szakmai pályafutása mellett sokáig képviselő volt, majd 2020-ban Mohács polgármestere lett.

Városvezetőként a térség gazdasági fejlődését, munkahelymegőrző és -teremtő beruházások elindítását és támogatását menedzseli.

A vármegye egészének fejlődését szolgáló kikötő, a mohácsi Duna-híd, az M6-os autópálya fejlesztése és a Mohács 500 program elkötelezett motorja.

Mentalitása, a gazdaságfejlesztési programok szakpolitikai képviselete a vármegye sikereinek egyik záloga. Mohács komolyan fejlődik, a térség egyik centruma. Polgármesterként Pávkovics Gábor perspektívát nyújtó, élhető, szerethető, biztonságos várost vezet, amely mintaként szolgál a vármegye és az ország más települései számára is.

Az általa szervezett mohácsi nagyvállalati klub, a támogatott sport és kulturális közösségek mind erősítik a várost és annak környezetét.

Baranyai Környezetvédelmi Díj
KRONOSPAN-MOFA Hungary Kft.


A cég tevékenysége a száraz technológiával működő faipari laptermék gyártása, felületkezelése, valamint értékesítése.

A vállalkozás elkötelezett a kiemelkedő környezetvédelmi projektek iránt. A gyártástechnológiák folyamatos korszerűsítése keretében 2022-ben megvalósult a "Bag Filter-projekt", mely során megújult a biomassza tüzelésű kazán füstgáztisztító rendszere.

A 2023. óta alkalmazott új fa-hulladékhasznosító eljárás révén aktívan részt vesznek a körforgásos gazdaságot és fenntartható fejlődést segítő folyamatokban.

A cég tevékenységével hozzájárul a vármegye környezetvédelmi helyzetének javításához is.

Dr. Fáy Mihály-díj
Mohács Gazdaságáért díj
Vágner Attila


Vágner Attila az irodabútor-gyártással foglalkozó mohácsi Sella&Decor Kft. ügyvezetője.

A cég jogelődjének, a mohácsi székgyárként ismert vállalkozásnak a vezetésére az akkori tulajdonos kérte fel.

A szektor nehéz gazdasági helyzete ellenére elvállalta a felkérést.

Kitartó, következetes munkájának, szakmai hozzáértésének és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a vállalkozás életben maradt.

Jelenleg a túlnyomórészt exportra termelő cég legutóbbi technológiai és foglalkoztatást bővítő fejlesztései a társaság stabil nyereséges működésének biztosításán túl hozzájárultak a munkahelyek megtartása mellett a foglalkoztatottak számának megduplázásához is.

 

 

 

EQM