A héten tartós élelmiszer adományokat gyűjt a Máltai Szeretetszolgálat Mohácson

2013. december 16. hétfő 18:48

A héten tartós élelmiszer adományokat gyűjt a Máltai Szeretetszolgálat Mohácson

Ötszáz rászoruló családnak készül karácsonykor adományokat vinni a Máltai Szeretetszolgálat mohácsi csoportja. Az ajándékokat részben a Németországból jött szállítmánynak köszönhetően már összekészítették, ezeket tervezik kiegészíteni a város három SPAR üzletében vásárolók segítségével.

- December 16-tól lesznek jelen az aktivistáink a boltokban, ahol arra kérjük a vásárlókat, hogy lehetőségeikhez mérten egy-egy tartós élelmiszerrel járuljanak hozzá a rászorulók megsegítéséhez - informálta a Mohácsi Újságot Faludi Sándorné, a szeretetszolgálat mohácsi csoportjának vezetője.

Mint elmondta, egy éve létesítettek partnerkapcsolatot a németországi Straubingban működő máltásokkal, ahonnan a napokban jelentős mennyiségű adomány érkezett Mohácsra.

A szállítmány ezúttal kisebb mennyiségben tartalmazott ruhákat, viszont hoztak gyógyászati segédeszközöket, ágyneműt, konyhai eszközöket, játékokat és mintegy 250 cipős dobozt, amelyekben már előre összekészített karácsonyi ajándék van.

A szolgálatnak közel hatvan önkéntese dolgozik ezekben a napokban azért, hogy karácsonyra a Mohácson és a környékbeli falvakban szerény körülmények között élőknek eljuttathassák az adományokat.

B. M.