A fogdába is elkísérték a pedagógusokat a rendőrök

2022. augusztus 26. péntek 14:30

A fogdába is elkísérték a pedagógusokat a rendőrök

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság pedagógusoknak tartott továbbképzést Pécsett.

 

 

A rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai által csütörtökön tartott továbbképzés célja a szakemberek bűnmegelőzési értékközvetítő szerepének növelése volt, továbbá, hogy rávilágítsanak arra, a jogsértések megelőzése össztársadalmi feladat.

A rendőrök a jogsértések észlelése során elvégzendő feladatokról és azok sorrendjéről is felvilágosítást adtak.

Az egynapos képzés során a szakemberek iskolai erőszak témakörben egy gyanúsítotti kihallgatás részletét tekinthették meg, majd tájékoztatást kaptak a rendőrségi szakemberek intézkedési lehetőségeiről, a bűnmegelőzési projektekről, köztük az iskolaőr programról.

Az internetbiztonság témakör kapcsán testközelből ismerkedhettek meg a közösségi oldalak veszélyeivel, illetve tájékoztatást kaptak a Gyermekek veszélyeztetettségének mértéke című programról is. Fogdalátogatáson vettek részt, és megtekintették a különleges bánásmódú sértettek meghallgatására szolgáló helyiséget.

A szervezők az ismeretanyagot élménypedagógiai módszerek segítségével adták át a mintegy 50 érdeklődőnek. A képzés lebonyolításában együttműködőként az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Oktatási Központ és a Pécsi Tudományegyetem vett részt.

Forrás: BMRFK