A Fogadalmi templomban látható a megrendítő alkotás, A meg nem született gyermek

2019. szeptember 04. szerda 11:13

A Fogadalmi templomban látható a megrendítő alkotás, A meg nem született gyermek

Az abortuszon átesett nők fájdalmának, a megbocsátás lehetőségének állít emléket A meg nem született gyermek című vándorszobor, amely a hétfőig tekinthetünk meg Mohácson, a Fogadalmi templomban.

 

Martin Hudacek 2010-ben készítette el márványból és üvegből azóta világhírűvé vált alkotását, amellyel az abortuszon átesett nők fájdalmára, a megbocsátás és a gyógyulás lehetőségére hívja fel a figyelmet.

A szobor egy bűntudatot érző, az arcát a kezébe rejtő anyát és már a Mennyországban lévő, meg nem született kislányt ábrázol, aki megbocsátóan fordul az anya felé.

A Magyarországon látható vándorszobor a 2010-es alkotás másolata, amelynek története egy vallásgyalázással kezdődött.

Egy abortuszpárti tüntetésen 2016-ban egy püspöki ruhába öltözött tüntető, „abortusztabletta" feliratú zacskóból áldoztatást imitált. Minden kiosztott tablettánál, - amely valószínű szőlőcukor volt - azt mondta: „Krisztus teste".

Ez hatalmas felháborodást váltott ki a hívek körében.

Frivaldszky Gáspár, az Emberi Méltóság Központ jogi igazgatóhelyettese, Lábady Tamás volt alkotmánybíró és Zarka Rozina Borbála életvédő aktivista pert indított vallásgyalázás miatt az abortusz párti csoport ellen.

A pert megnyerték, és az így nyert sérelemdíjból vásárolták meg Martin Hudacek alkotását.

A szobor több magyar településen volt már látható, most pedig Mohácsra érkezett, hogy hozzájáruljon az abortusz okozta sebek gyógyulásához.

M. B. - Fotó: Pécsi Egyházmegye