A DK-Jobbik-Momentum mohácsi jelöltjei szerint Csorbai Ferencnek vissza kellene lépnie

2019. szeptember 30. hétfő 15:26

A DK-Jobbik-Momentum mohácsi jelöltjei szerint Csorbai Ferencnek vissza kellene lépnie

Közleményt adtak ki hétfőn a DK-Jobbik-Momentum mohácsi jelöltjei, amelyben részvétüket fejezték ki Szekó József halála kapcsán, valamint állást foglaltak arról, hogy a polgármesterválasztáson egyedüli jelöltként induló Csorbai Ferencnek szerintük vissza kellene lépnie.

 

"A DK-Jobbik-Momentum mohácsi jelöltjei megdöbbenten értesültek Szekó József polgármester úr tragikus haláláról és részvétüket fejezik ki hozzátartozóinak.

Az előzetesen bejelentett hétvégi kampányeseményeinket kegyeleti okokból kifolyólag nem tartottuk meg. Bízunk benne, hogy egyedüli indulóként Csorbai Ferenc polgármesterjelölt úr a tisztesség jegyében és a demokratikus választások érdekében visszalép, hogy Mohács lakói időközi választás keretében dönthessenek az új polgármester személyéről", olvasható a közleményben.

Amint az simert, a törvényben rögzített határidőig ketten, a Fidesz-KDNP részéről Szekó József, valamint az MSZP jelöltjét vették nyilvántartásba Mohácson, azaz ketten indultak volna a tisztségért.

Szekó József helyett - mivel a jelöltek nyilvántartásba vétele szeptember elején lezárult - már nem indulhatk új jelölt.


Így a helyzet az, hogy amennyiben az MSZP aspiránsa nem lép vissza (pénteken lapunk érdeklődésére azt mondta, mind ő, mind a párt helyi szervezetének tagjai mélységesen megdöbbentek a tragikus eseményen, ugyanakkor arról még nem nyilatkozott, visszalép-e), s akár csak egyetlen szavazatot kap, akkor ő lesz Mohács új polgármestere.