A 21 éves Zoric Szonja nyerte meg a tehetségkutatót, ő a PTE Hangja - Videó!

2019. április 27. szombat 10:18

A 21 éves Zoric Szonja nyerte meg a tehetségkutatót, ő a PTE Hangja - Videó!

Szerda este rendezték meg a PTE Hangja tehetségkutató döntőjét az Expo Centerben, ahol ismét telt házas nézőközönség fogadta a fellépőket. A háromtagú szakmai zsűri értékelése alapján Zoric Szonját, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar hallgatóját kiáltották ki győztesnek. A 21 éves tehetséget hatalmas vastaps övezte az eseményen. Zoric Szonja lapunknak adott interjújában álmairól, s a versenyen átéltekről mesélt. 

 

- Mikor kezdődött az éneklés iránti rajongása?
- Általános Iskolában a ballagásomon énekeltem először, s azóta Nárai Eszter tanárnő tanítványa vagyok.

- Vett már részt korábban hasonló tehetségkutató versenyen?
-Egyszer részt vettem a Helikon fesztiválon, ahol magánének kategóriában sikerült ezüst minősítést elérnem.

Névjegy:

Zoric Szonja 1998-ban született Siklóson. Pécsett, a Leőwey Klára Gimnáziumban érettségizett, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar hallgatója. Három nyelven beszél, angolul, franciául, s horvátul. A diploma megszerzését követően a mesterképzést is el szeretné végezni. Célja, hogy minél több helyre eljusson élete során. Tanulmányai mellett a Hotel Castello recepciósaként dolgozik Siklóson.

- Gondolt már rá, hogy komolyabban is foglalkozzon az énekléssel?
- Nem igazán gondoltam még erre. A versenyen Balásy Szabolcs volt a felkészítő tanárunk, ő mondta, hogy ezt komolyabban meg kellene fontolnom. Jelezte felém, hogy a jövőben foglalkozna velem, ha úgy döntök. Nagyon motiváló volt vele együtt dolgozni, s nagy öröm lenne számomra, ha a továbbiakban is foglalkozna velem.

- Kinek a biztatására jelentkezett a megmérettetésre?
- Legfőképpen a családom biztatására, de a barátaim is motiváltak, hogy próbáljam meg. Igazából én is úgy álltam hozzá, hogy miért ne, hisz nincsen vesztenivalóm.

- Gondolta volna, hogy idáig eljut?
- Őszintén? Egyáltalán nem számítottam rá, hogy nyerni fogok. A többi versenyző hallatán csak az járt a fejemben, hogy uram atyám, mennyire tehetségesek! Egy pillanatig se gondoltam rá, hogy én leszek az első helyezett. A verseny közben igazából már csak arra összpontosítottam, hogy kiélvezzem minden egyes percét. Nem akartam úgy tekinteni rá, mint egy versenyre, csak át akartam adni magam az érzésnek. Fantasztikus ez az élmény, csak még nem igazán fogtam fel ezt az egészet. Szerintem ehhez kelleni fog még egy kis idő. Még édesanyám barátnője is eljött az eseményre, hogy megnézzen engem, hihetetlenül jól esett.

- Mik a tervei a jövőt illetően?
- Elsődleges célom, hogy megszerezzem a diplomámat, majd mesterszakon tanulnék tovább. Konkrét elképzeléseim még nincsenek, szeretnék világot látni, a lehető legtöbb helyre elutazni.

 
Videó: a felvételen 1:20:15-től látható a győztes Zoric Szonja.






Kálóczy Eszter - Fotó: Dittrich Éva