Százhatvannál is több országból érkeztek hallgatók Magyarországra

2015. október 26. hétfő 14:53

Százhatvannál is több országból érkeztek hallgatók Magyarországra az idei tanévben - írja a Magyar Nemzet a hétfői számában az Oktatási Hivatal (OH) adataira hivatkozva.

Az OH kimutatása szerint jelenleg 65 hazai felsőoktatási intézményben tanulnak külföldiek, akik a környező országok közül Németországból, Szlovákiából, Romániából, és Szerbiából, a távolabbi országok közül Iránból, és Nigériából érkeztek Magyarországra.

Az idei tanévben a külföldiek közül legtöbben, 6797-en az általános orvosi szakon tanulnak. Népszerű a fogorvosi képzés, amelyen 1291-en folytatnak tanulmányokat, míg a gyógyszerészeti és az állatorvosi képzést több mint ezer külföldi választotta, de népszerű az ELTE anglisztika alapszaka is.

Jó a nemzetközi elismertsége a Semmelweis Egyetem gyógytornászképzésnek,valamint a Budapesti Corvinus Egyetem kertészmérnöki szakának. A nem állami fenntartású intézmények közül a Közép-Európai Egyetem és a Budapesti Metropolitan Főiskola vonzza leginkább a külföldieket.

Az idén ősszel 23 586 külföldi állampolgárságú hallgatót regisztrált a hivatal, tavaly 22 504, míg 2013-ban 22 496 főt vettek fel a magyar egyetemek és főiskolák.

MTI