Programozó versenyt rendeznek a Pécsi Tudományegyetemen

2015. április 08. szerda 09:17

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara április 8-10. között rendezi meg a XXI. Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Versenyt. 

A versenyre 13 hazai felsőoktatási intézmény és két külföldi partnerintézmény összesen 70 hallgatója jelentkezett. A nagy múltú bajnokságot körforgásszerűen rendezi egy-egy műszaki kar, és kilenc év után ismét Pécs a vendéglátó.

A háromnapos verseny során a felkészült versenyzők egy elméleti és két gyakorlati feladatot oldanak meg. A legjobbak nem csupán a műszaki karok közötti versenyben szereznek nevet, de beírják nevüket a hazai cégek történetébe is, ugyanis a versenyt a legjelentősebb irányítástechnikával foglalkozó multinacionális cégek szponzorálják. Az irányítástechnikai programok felhasználása igen széleskörű a mindennapi életben. Szinte minden nagyobb gyárban találhatók ma már automatizált gépsorok, így Pécsett is, például a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. vagy a HAUNI Hungaria Gépgyártó Kft. üzemcsarnokaiban.

A PTE Műszaki és Informatikai Karon, a versenyen való részvételnek komoly hagyományai vannak. Számos dobogós helyezés mellett az elmúlt három évben a pécsi egyetemisták „Pollesto" csapata hozta el az első helyezést a legjobb programozók közötti megmérettetésben.

Forrás: PTE