Öt dolog, amit akkor sem érdemes csinálni, ha még messze a vizsgaidőszak

2015. március 23. hétfő 12:33

Hetente négy-öt buli, az egyetem elkerülése, túlvállalás? Ezeket a hibákat kerüljétek el, ha nem akartok megőszülni a vizsgaidőszakban.

1. Szerdától vasárnapig abból áll a napotok, hogy hajnalban hazaestek, alszotok, éppen csak beestek az órára, aztán mehet tovább a buli? Ne reménykedjetek, aligha fogjátok tudni a vizsgaidőszakban bepótolni az összes kimaradt szakirodalmat. Három szuper tanulási módszer.

2. Konferencia, cikk az egyetemi lapba, minden hétvégén túrázás a hegyekben? Még nem érzitek a nyomást, ezért mindent bevállaltok, ami szintén a tanulás, és így a vizsgák rovására fog menni később.

3. Az előadások közelébe sem szagoltok: minek bejárni, ha úgy is a szakirodalmat kérik számon a vizsgán. Kár volt beiratkozni, ha kihagyjátok az összes pluszt, amit az egyetem adhat: könyvből tanulni nem ugyanaz, mint egy jó tanártól.

4. Vagy éppen ellenkezőleg, már most látástól vakulásig tanultok? Néha lazítsatok is, mert így a vizsgaidőszakig teljesen kiégtek, és minden motivációtokat elvesztitek. Meddig tart a szorgalmi időszak az egyetemeken, főiskolákon, és mikor lesznek a vizsgák? Erről itt olvashattok.

5. Napokig csak gondolkodtok (vagy úgy tesztek), aztán végül minden beadandót összecsaptok. Sokan nehezen kezdik el az írást, mert rögtön tökéletes szöveget akarnak. Legközelebb próbáljátok ki, hogy mindent leírtok, ami eszetekbe jut. Ahogy nő a karakterek száma, egyre magabiztosabbnak érzitek majd magatokat, a szöveg végső formába öntése pedig már szinte öröm lesz.

Forrás: eduline.hu