Ösztöndíjat kapott a zseniális hajléktalan zongorista - VIDEÓ

2015. július 13. hétfő 10:06

Nagyot robbant YouTube-on a hajléktalan zongorista videója, a férfi most több mint nyolcmillió forint értékben kapott ösztöndíjat a michigani Spring Arbor Universitytől.

Az ötvenegy éves Donald Gould a floridai Sarasota utcáján játszotta el gyönyörűen a Styx "Come Sail Away" című számát, a róla készült videót pedig csaknem tízmillióan látták a YouTube-on. Gould tengerészgyalogosként szolgált, azelőtt pedig zeneelméletet tanult az egyetemen, ahol a pikolótól a tubáig mindenféle hangszeren játszott, de a túl magas tandíj miatt még a diplomája megszerzése előtt kimaradt az egyetemről - írja a Buzzfeed.

Gould körülbelül hat-hét éve él az utcán, a felesége 1998-as halála után kezdődött az életében egy nehezebb időszak, amely végül idáig vezetett. A sarasotai videó azonban hatalmas siker lett, a férfivel még a korábbi egyeteme, a michigani Spring Arbor University is felvette a kapcsolatot, hogy egy 30 ezer dolláros, azaz körülbelül nyolcmillió forint értékű ösztöndíjat ajánljon fel neki.




"Keresztény egyetemként nem volt nehéz az ösztöndíj mellett döntenünk" - nyilatkozta az egyetem nevében az USA Todaynek Malachi Crane felvételi és marketing igazgatóhelyettes. "Tudjuk, hogy Donald olyan zenei ajándékkal rendelkezik, amellyel képesek vagyuk megváltoztatni mások életét." Az ösztöndíjjal lehetővé teszik, hogy Gould befejezze a tanulmányait, sőt kirendeltek mellé egy keresztény életvezetési tanácsadót, illetve beiratták egy rehabilitációs klinikára is, így "megkapja a segítséget ahhoz, hogy a helyes úton maradjon" - tette hozzá Crane.

Forrás: eduline.hu