Magyar egyetemisták is bekerültek a világ legjobb fejlesztői közé

2015. június 04. csütörtök 09:32

Ismét bejutottak magyar fejlesztők a világ egyik legkomolyabb fejlesztői versenyének globális döntőjébe. A Mistory egyetemistákból álló csapata képviselheti Magyarországot a Microsoft Imagine Cup seattle-i döntőjében - jelentette be Jean-Philippe Courtois, a Microsoft International elnöke szerdán Budapesten.

A kifejezetten diákoknak szóló technológiai verseny regionális döntőjében idén egy környezettudatosságra nevelő játék és egy, a városnézést megreformáló alkalmazás készítői versenyeztek a lehetőségért. Végül a Mistory jutott tovább.

A magyar fiatalok alkalmazása új élménnyé varázsolja a városnézést. Az alkalmazással bármelyik városnéző túrát felfűzhetjük egy valós vagy kitalált történetre, és ennek segítségével a városnézés olyan lehet, mint egy igazi kalandjáték. A fejlesztőknek arra is van ötletük, hogy mindezt hogyan tudja használni az üzleti szektor is, netán a turisztikai szervezetek.

Az applikációban az első és eddig egyetlen elérhető város Budapest. A csapat felkérésére bárki írhat olyan érdekes fikciós történeteket a városról, amelyeknek a fővárosban sétálva a felhasználók maguk is részesei lehetnek. Aki például a „Gyilkosság a Deák téren" című sétára kattint, máris virtuális nyomozásra indulhat az ötödik kerületi Erzsébet téren található „startmezőről".

A regionális döntő másik magyar projektje az EcoRobot volt, amely környezettudatosságra nevelő stratégiai játék. Főhőse egy takarítórobot, amely szemetet szed, fákat ültet, vagy napkollektorokat helyez el a házak tetején. A fejlesztők Windows Phone-ra, Androidra és iOS-re is elkészítik az alkalmazást, a „treemium" üzleti modellel pedig a beérkező pénz 90 százalékát jótékonyságra fordítják majd.

Forrás: eduline.hu