Laptop összeszerelési verseny is lesz az idei Pollack Expón

2015. február 20. péntek 12:53

Laptop összeszerelési verseny is lesz az idei Pollack Expón

Kilencedik alkalommal rendezi meg a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kara a „Pollack Expo" szakmai kiállítást és konferenciát. 

Az építő-, villamosipar, gépészet, építészet, környezetvédelem és informatika területét átfogó szakkiállítás minden évben igyekszik megismertetni a nagyközönséget a legújabb ipari fejlesztésekkel, és szeretné bemutatni ezeket a kiállítók standjainál. 

A szervezők különösen nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy hallgatóik a legteljesebb mértékben profitáljanak élő és erősödő ipari kapcsolataikból. Ez nem csupán a végzősöket érintő Állásbörze programrész megszervezését jelenti, hanem azt a lehetőséget is, hogy a pollackos hallgatók a rendezvény két napja során közvetlen munkatársai lehetnek a cégeknek a kiállítói standoknál. Ez a két nap sok esetben egy szakmai gyakorlat vagy egy későbbi állásajánlat ígéretét hordozza magában.

Az idei Pollack Expo két kísérőrendezvénye is a „Z" generációra fókuszál. A IV. Regionális Baranya Open Robotprogramozási Verseny visszatérő eleme a szakkiállításnak. A csapatok számára kiírt verseny során a versenyzőknek a robotprogramozási ismereteiken túl, olyan tulajdonságokra is szükségük lesz a sikeres szerepléshez, mint a jó helyzetfelismerés, logikus gondolkodás és a csapaton belüli munkamegosztás.  

Ugyancsak a fiatalok kreativitására épít a Telekom - T-Systems Magyarország közösen meghirdetett NotiGuru Laptop Összeszerelési Versenye. A nagy érdeklődésre számot tartó verseny alkalmával a csapatoknak minél rövidebb idő alatt kell egy teljesen szétbontott laptopot összeszerelni úgy, hogy az végül bekapcsolható és működőképes legyen.

A Pollack Expo minden eddiginél színesebb kínálattal várja a régió diákjait, építkező vagy korszerűsítést tervező lakosait, építészeit, mérnökeit, kamarai tagjait és a műszaki újdonságokra fogékony valamennyi érdeklődőt február 26-án és 27-én, csütörtökön és pénteken a Pécsi Expo Centerbe. 

A továbbra is ingyen látogatható kiállításról és kísérő rendezvényeiről hasznos információkat talál a www.pollackexpo.hu oldalon.

Forrás: PTE