Lakhatási támogatást ad a PTE 200 hallgatónak

2022. szeptember 09. péntek 12:25

Lakhatási támogatást ad a PTE 200 hallgatónak

A Pécsi Tudományegyetemen rendkívül népszerűek a kollégiumi helyek, óriási a túljelentkezés az idei évben. Ezt érzékelve az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat, valamint a Pécsi Tudományegyetemet (PTE) fenntartó Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány 35-35 millió forinttal támogatja 200 hallgató lakhatását. Ez azt jelenti, hogy 10 hónapon át havi 35 000 Ft-tal segíti az egyetem a támogatásra sikerrel pályázó diákokat olvasható az UNIVPécs oldalán.


Mint ismeretes, Magyarország első egyeteme az idei felvételi eljárás során is a legnépszerűbb hazai egyetemek között szerepelt: közel ötezerháromszázan kerültek be az általános felvételi eljárás során a PTE-re, míg a közelmúltban zárult pótfelvételin további több mint négyszáz fiatal nyert ide felvételt.

Sokan örülhettek a PTE-re való bejutásnak, remélhetőleg a lakhatása is mindenkinek pozitívan alakul

Tekintettel arra, hogy jelenleg kevesebb mint kétezer kollégiumi férőhelye van a PTE-nek, számítani lehetett rá, hogy hamar elkelnek a szabad helyek. Ráadásul az idei kollégiumi felvételi eljárásban mintegy 300 pályázattal több érkezett be, mint a tavalyi év során, látható tehát, hogy az albérletpiac alakulása miatt a kollégiumi elhelyezésre fokozódik az igény. Mindezeket mérlegelve, a PTE vezetése, az alapítvány kuratóriuma és a hallgatói önkormányzat egyaránt azt szeretné, ha minél többen részesülhetnének a hallgatók közül támogatásban, és megelőznék, hogy bárkinek a lakhatási nehézségek foszlatnák szét a felsőoktatási álmait.

Ezért döntöttek a napokban a kétszer 35 millió forintos rendkívüli támogatásról, melynek köszönhetően kétszáz hallgató lakhatását tudják majd segíteni, tíz hónapon át, havi 35-35 ezer forinttal.

A rendkívüli támogatásról további részletek érhetőek el ezen a felületen: https://pteehok.hu/palyazatok/ehok-alberlet-tamogatas-2022-2023/.

Forrás: UNIVPécs