Itt az USA jövendő elnöke? 11 évesen diplomázott a csodagyerek

2015. május 23. szombat 15:10

Miközben a többiek még az osztással bajlódnak, a 11 éves Tanishq Abraham már három tárgyból szerzett diplomát, és a jövőre nézve is nagyszabású tervei vannak.

Orvos, kutató és az Amerikai Egyesült Államok elnöke szeretne lenni - egyszerre - a 11 éves Tanishq Abraham, aki szerdán diplomázott a kaliforniai American River College-ban: matematikából, fizikából, általános tudományból és idegen nyelvi tanulmányokból - írja a Daily Mail.

A csodagyerek a középiskolát egy évvel ezelőtt fejezte be, amelyhez még Barack Obama is levélben gratulált neki. Az egyetemi kurzusokat már hétéves korában elkezdte.

Tanishq az oklevelet nyakán színes sállal, kalapján pedig kedvenc Toy Story-idézetével vette át: '2 infinity and beyond', vagyis 'a végtelenségig és tovább'.

A fiatal diplomás anyja állatorvos, apja informatikus, húga pedig szintén csodagyerek: mindketten négyévesen kerültek be a MENSA nevű szervezetbe, amely azokat az embereket gyűjti össze, akiknek az IQ-ja a legmagasabb két százalékhoz tartozik.

Tanishq írt már csillagászati blogot a NASA-nak, amelyben a 'király' felnőtt osztálytársairól és professzorairól, illetve arról írt, hogy mennyire szereti a relativitáselméletet, az elemi részecskéket és az asztrobiológiát.

Forrás: eduline.hu