Hogyan jelentkezhettek az ingyenes nyelvtanfolyamokra?

2015. május 25. hétfő 09:40

Hogyan jelentkezhettek az ingyenes nyelvtanfolyamokra?

Meddig és milyen feltételekkel járhattok a tanfolyamokra, amelyekkel megszerezhetitek a diplomához szükséges nyelvvizsgát? 

A programot meghosszabbították, december 31-ig jelentkezhettek, és 2016. december 31-ig kell saját költségeteken megszereznetek a középfokú (B2-es szintű), komplex nyelvvizsgát. Ha ez nem sikerül, a képzési díj felét vissza kell fizetnetek. 

A programra olyan végzett hallgatók jelentkezhetnek, akik sikeres államvizsgát tettek, a nyelvvizsga hiánya miatt azonban nem vehetik át az oklevelüket. További feltétel, hogy ne álljanak hallgatói jogviszonyban egyetlen felsőoktatási intézménnyel sem.

Az eddigiekkel ellentétben 120 és 180 órás képzésekre már nem lehet jelentkezni: 240 és 360 órás tanfolyamok indulnak, heti 6-20 tanórával kell számolnotok. Így már az is bekerülhet, akinek az alapfoknál valamivel rosszabb a nyelvtudása, nulla előzetes tudással viszont nem lehet jelentkezni, a jelentkezést követően ugyanis szintfelmérőt kell írnotok.

Az aktuális nyelvtanfolyamokat az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) oldalán nézhetitek meg, a regisztráció és a szükséges dokumentumok feltöltése után a Képzéskereső menüpontban.

Forrás: eduline.hu - Fotó: Vajda János/MTI