A PTE rektora hozzájárult, hogy idézzék a miskolci pályázatban

2013. március 04. hétfő 07:50

A PTE rektora hozzájárult, hogy idézzék a miskolci pályázatban

Nem tesz jogi lépéseket Bódis József, amiért a Miskolci Egyetem egyik rektorjelöltje több elemet is az ő korábbi rektori pályázatából másolt. A Pécsi Tudományegyetem vezetője azt mondta a Magyar Nemzetnek: hozzájárult, hogy Barkai László felhasználja az anyagát.

- Barkai professzor úr megkeresett azzal a kéréssel, hogy rektori pályázatához felhasználhat-e néhány gondolatot az én korábbi pályázatomból. Kérésére azt válaszoltam, hogy számomra megtisztelő, hogy egykori pályázatom szerkezeti felépítése és néhány gondolata hasznosítható lehet az ő pályázatában, ezért hozzájárultam. Minthogy nem tudományos műről van szó, nem ismerek konkrét szabályozást az ilyen esetekre - mondta a budapesti lap érdeklődésére Bódis professzor (képünkön). A rektor hozzátette: mivel a hozzájárulását adta, nem készül jogi vagy egyéb lépésekre.

A sajtóban szombaton az jelent meg, hogy számos másolt elem található Barkai Lászlónak a Miskolci Egyetem rektori pozíciójára benyújtott pályázatában. Az egészségügyi kar dékánja olyan anyagot adott be, amely több ponton is kísértetiesen hasonlít Bódis József 2010-es rektori pályázatához, néhol szó szerintiek az egyezések.

Forrás: Magyar Nemzet - Fotó: Dittrich Éva